И Ericsson се оттегля от Мобилния конгрес заради коронавируса

След като в началото на седмицата ZTE отмени планираната си по време на Мобилния конгрес пресконференция, а по-късно LG обяви, че изцяло се оттегля от събитието заради опасността от новия коронавирус, сега това направи и Ericsson. Компанията, която е сред най-големите производители на телекомуникационно оборудване и най-големите изложители на събитието, обяви официално, че няма да участва във форума.

От Ericsson споделят, че решението е взето след задълбочен анализ на риска, като са взети предвид препоръките на властите в страната и международни организации като СЗО. Компанията отчита мерките, обявени от GSMA за ограничаване на опасността, но все пак ще предприеме превантивен ход, като се откаже от участие на конгреса.

Президентът и главен изпълнителен директор на Ericsson – Бьорхе Екхолм, заявява, че здравето и сигурността на служителите, потребителите и акционерите на компанията са от първостепенно значение за нея. Ericsson възнамерява да представи портфолиото си от продукти и решения, които е трябвало да бъдат показани на мобилния конгрес, чрез локални събития под надслова „Ericsson Unboxed“.

Оттеглянето на компанията е сериозен удар за организаторите на събитието, защото по традиция тя заема огромна изложбена площ в по-престижните зали. Ericsson вероятно е похарчила милиони за участието си в Барселона, а решението й да ги отпише показва колко сериозно гледа на ситуацията.

Засега организаторите продължават да твърдят, че конгреса ще се проведе според плановете, но при засилени предпазни мерки. Кметът на Барселона също се надява събитието да протече нормално, но това не е изненадващо, защото провеждането му ще вкара в местната икономика около 500 милиона долара.

Източник: Ericsson