Ericsson ще поддържа мрежата на "М-Тел"

Ericsson обяви, че Telekom Austria Group е избрала компанията да управлява мобилните мрежи на групата в Словения и България. Договорът е за срок от 5 години, а Ericsson е ексклузивен партньор, който ще се грижи за работата на мрежите за мобилен достъп и пренос на данни и поддръжката на инфраструктурното оборудване (базови станции и мрежови центрове). Като част от споразумението, до април тази година около 70 от служителите на "М-Тел" и Si.mobil Словения ще се присъединят към Ericsson. Компанията ще отговаря за действията, като ще се погрижи мрежите да работят при оптимално качество, а прехвърлянето на служителите да премине леко. В момента за Ericsson работят 56 000 специалисти, а компанията управлява мрежи с общо над 900 милиона абоната.

http://www.ericsson.com/news/120207_telekom_austria_group_244159020_c

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.

  • Ериксон са много стабилна компания. Добре, че Телеком Аустрия са се спрели на тях да поддържат мобилните им мрежи в БГ.
    Mary13
  • Ако бяха се"доверили" на Alcatel-Lucent можеше да си споделят покритието с БТК.
    A4i
  • [Quote]Е това вече е добра новина за Мтел .Браво че се довериха на световния лидер в изграждането и поддръжката на мобилната си мрежа. Водафон са ексклузивен клиент на Ериксон от доста време, може би това е повлияло при избора. [/Quote](yes)
    Crazy Heart