Ето хората, които ще заснемат късометражни филми с Huawei P30 Pro

Ето хората, които ще заснемат късометражни филми с Huawei P30 Pro

Cinelibri и Huawei обявиха финалистите в първия кръг на Huawei Smartphone Film Festival, в който участниците трябваше да представят своите идеи за късометражни филми под формата на трийтмънт. Включиха се над 50 души с разнообразни идеи и портфолио от реализирани проекти, а техните кандидатури бяха разгледани от журито в състав Жаклин Вагенщайн, Крис Захариев, Стаси Айви, Крум Родригес и Лонгруи Циу. В крайна сметка бяха селектирани 11 вместо предварително планираните 10 финалисти.

Сред основните теми, които присъстват в проектите под една или друга форма, са човешките емоции и взаимоотношения в съвременния свят. Дали човешките ценности са се променили и как, по различен начин ли чувстваме и изразяваме любовта към близките си, смешни или тъжни са недоразуменията, в които прекалено динамичният ни свят може да ни забърка, харесва ли ни този свят, търсим ли негова алтернатива в друго време и реалност? Темите, които вълнуват младите български артисти, са интересни, така че ще е интересно да видим как ще бъдат интерпретирани визуално с помощта на Huawei P30 Pro.

На специален уъркшоп в Casa Libri, на който всички финалисти се запознаха лично с всички членове на журито, Крис Захариев сподели своя опит с видео възможностите на смартфона, както и ценни съвети за снимане. Останалите членове на журито посъветваха всички да запазят историята си проста и фокусирана, за да предизвикат максимално въздействие върху зрителя. В следващия месец финалистите ще получат техническа и менторска подкрепа от Cinelibri и членовете на журито, а излъчените от него три най-добри филма ще бъдат показани пред публика на отворена прожекция в Дома на киното през юли.

Пълен списък с финалистите:

Александър Геков
Димитър Мишев
Хара Нурин
Лидия Юлианова
Мартин Лазаров
Петя Башева
Петя Манчорова
Стефан Войводов
Тео Чепилов
Виктор Чулев
Мелиса Герганова

Повече подробности за инициативата и съвети как се прави филм има тук.