Ето и реални снимки на Huawei P30 Pro

Ето и реални снимки на Huawei P30 Pro

Премиерата на серията P30 е на 26 март, но това явно не е пречка за Huawei да покаже устройство от нея на своя щанд на мобилния конгрес. Не че компанията изпитва липса на внимание след премиерата на сгъваемия Mate X и на новите й лаптопи, но очевидно няма нищо против малко допълнително. От сайта Digital Trends пишат, че са получили достъп до прототип на P30 Pro в една от стаите за срещи на щанда на Huawei в Барселона. Компанията е позволила да бъде сниман само задния панел на телефона, като е заявила, че това ще бъде неговият финален дизайн.

Кадрите разкриват голяма прилика с дизайна на P20 Pro – отново виждаме тройна основна камера, но този път сензорите са обединени в една зона. До нея се намира продълговат прозорец за LED светкавицата и за допълнителните сензори за системата за автофокус. Наскоро се появиха рендъри от производители на аксесоари, които разкриха, че P30 Pro ще има четворна основна камера, но може би става дума за съвсем различен модел – например 5G версия с топ хардуер подобно на Samsung Galaxy S10 5G. Прототипът е със стъклен заден панел, който е със скосени задни страни подобно на Mate 20 Pro.

Засега няма повече подробности за техническите характеристики и особено за възможностите на камерата, но Huawei подсказва, че можем да очакваме впечатляващи способности за приближение. Не знаем и как ще бъде оформена предната част на устройството – дали ще предложи дисплей с голямо изрязване, или ще заложи на капковиден прорез, или на пробит в панела отвор за предната камера. Със сигурност обаче ще видим актуалния чипсет Kirin 980, който вече се ползва в Mate 20. Нямаме и подробности колко модела ще има в серията тази година – наскоро се появиха детайли за P30 lite, но ще има ли и телефон с четворна камера? На 26 март ще разберем.

Източник: Digital Trends