Ето каква ще е петорната камера на Xiaomi Mi Note 10

Ето каква ще е петорната камера на Xiaomi Mi Note 10

Очакваме съвсем скоро Xiaomi да представи новия смартфон Mi Note 10, който най-вероятно ще бъде международната версия на предназначения за Китай Mi CC9 Pro. През изминалите дни от компанията споделиха доста информация за бъдещото устройство, като несъмнено най-интересна е тази за конфигурацията на основната камера, която ще включва пет сензора.

Главният сензор ще бъде 108-мегапикселов, а освен него са налични още 5MP с телефото обектив за до 50-кратен цифров зуум, 12MP за боке ефекти, 20MP с ултраширокоъгълна оптика и 2MP за макро снимки. При два от модулите ще бъде налична система за оптична стабилизация на изображението (OIS) с четириосев мотор. Очаква се системата да бъде използвана при основната и телефото камерите.

Предната камера ще включва 32MP сензор и ще предложи различни режими за заснемане, включително портретен и широкоъгълен, а освен това ще са налични 12 стилови филтъра. Междувременно Xiaomi потвърди, че премиерата на Mi CC9 Pro ще е на 5 ноември, а сред другите по-интересни аспекти на устройството са наличието на батерия с капацитет 5260 mAh и поддръжка на технология за бързо зареждане при 30W. И не на последно място разбрахме още, че екранът на телефона ще е извит и с капковиден прорез.

Източник: Xiaomi, Weibo (1), (2), (3), (4), (5)

Оферти на деня

 • Не винаги. Това се коментираше днес в Reddit. Google и Apple показаха, че мегапикселите не са всичко. Софтуера играе голяма роля.

  Ако не греша, това е сензора на Samsung, който може би ще видим в S11или подобрена негова версия. Пък батерията + MIUI... Би трябвало да е чук.
  Say10
 • -
  npet
 • "... батерия с капацитет 5260 mAh" - това вече е интересно
  Kuzmanow