Ето кога ще видим новите Xperia смартфони от Sony

Ето кога ще видим новите Xperia смартфони от Sony

Sony подготвя премиерата на нови смартфони, като събитието ще се състои на 14 април и ще бъде предавано на живо в страницата на компанията в YouTube. От компанията разбира се не споделят допълнителни детайли за това колко и какви модели ще видим тогава.

В китайската социална мрежа Weibo обаче се появи информация, че японците ще анонсират Xperia 1 III, Xperia 10 III и Xperia 5 III. Лийкърът зад тези данни разкрива и част от очакваните параметри на Xperia 1 III.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sony Mobile (@sonyxperia)

Устройството може да предложи OLED екран с диагонал 6.5 инча, резолюция 4K, съотношение 21:9 и честота на опресняване до 120 херца. Сред останалите параметри ще са още чипсет Snapdragon 888, 12GB RAM, 256GB памет за файлове основна камера с 64MP сензор и перископен обектив. Батерията ще е с капацитет 5000 mAh и изглежда ще поддържа технология за бързо зареждане про 65 вата.

Припомняме, че в началото на годината се появиха изображения на Xperia 10 III. От тях видяхме, че той ще прилича до голяма степен на актуалния модел и може да запази жака за слушалки.

 • Че те имат 4k дисплей още отпреди 4 години, но тогава телефоните им бяха двойно по-евтини.
  Spikul
 • Еми висока. От къв зор 4к дисплей...
  Вито
 • 64 МР камера вече звучи по-добре от 12.
  120 Hz също е в крак с модата, а 5000 mA батерия си е екстра.
  Интересен телефон се очертава. Само цената май ще е доста висока. Дано поне са си оправили звука, че си е доста слаб по принцип в телефоните им.
  Spikul