Glovo привлече финансиране от 450 милиона евро

Glovo привлече финансиране от 450 милиона евро

Испанският стартъп Glovo, който отскоро предлага своите услуги и в София, обяви, че е привлякъл финансиране от още 450 милиона евро в инвестиционен кръг от серия F, който се води от базираните в Ню Йорк Lugard Road Capital и Luxor Capital Group.

Компанията отчита включване на завръщащи се инвеститори като Delivery Hero, Drake Enterprises и GP Bullhound, което отразява значителния потенциал за ръст в сектора на доставките и желанието на съществуващите акционери да направят допълнителни инвестиции.

Glovo посочва, че ще ползва парите за разширяване на своето присъствие на 20-те пазари, на които оперира в момента. Ще бъде поставен и фокус върху подразделението Q-Commerce и заздравяване на неговите позиции. Компанията, която има над 10 милиона потребители, ще обърне внимание на разширяване на доставката на хранителни стоки и на други стоки чрез локални партньорства.

В най-големите градове, в които работи, Glovo вече предлага ултрабърза доставка в рамките на 10 минути чрез мрежа от складове, тъй като компанията очаква постоянна промяна в потребителските навици към бързо доставяне в рамките на деня.

Glovo ще продължи да търси стратегически партньорства с вериги като Carrefour, Continente и Kaufland, а освен това инвестира в собствена инфраструктура и центрове за обработка на поръчките. Компанията вече има складове в градове като Барселона, Мадрид, Лисабон и Милано, но планира да отвори подобни във Валенсия, Рим, Порто, Букурещ и др. Плановете са до края на тази година да има 200 такива складове.

Източник: Glovo