Ето снимки на четирите модела в серията Huawei Mate 30

Ето снимки на четирите модела в серията Huawei Mate 30

На 19 септември Huawei ще представи серията Mate 30 на специално събитие в Мюнхен, а броени дни преди премиерата Ивън Блас (@evleaks) е готов да ни покаже телефоните в нея чрез серия от официални рендъри. Кадрите включват Huawei Mate 30 Pro, Mate 30, Mate 30 Lite и Mate 30 RS Porsche Design и осигуряват добър поглед към моделите от почти всички страни. Както е видно, Huawei Mate 30 Pro и Mate 30 RS Porsche Design са снабдени с нов дисплей, чиито страни са силно извити, което помага за премахването на страничните рамки.

Дисплеят е изрязан, за да се осигури място за селфи камера и система за 3D лицево разпознаване. И двата телефона са с четворна основна камера, но при Mate 30 Pro тя е поставена в кръгла зона. Mate 30 RS Porsche Design осигурява заден панел с по-интересен дизайн – той е покрит с кожа, а в средата е оставена голяма стъклена зона, в която се намира камерата. Устройството вероятно ще осигури характеристики като тези в Mate 30 Pro, но на много по-висока цена. Снимките показват, че и двата модела ще поддържат 5G мрежи.

Снимките показват отпред и Mate 30, който има малко по-широка изрязана част от своя предшественик, но според изображението ще се сдобие с двойна селфи камера. Забелязва се още, че долната рамка е значително намалена и дисплеят е почти симетрично разположен, a освен това на екрана има икона за 5G. Отзад сякаш има камера с три сензора. И за финал виждаме Mate 30 Lite, който е с четворна основна камера в зона като на Mate 20 Pro. Отзад има капацитивен сензор за отпечатъци, а селфи камерата е поставена в отвор в единия ъгъл на дисплея. Според Блас устройството е идентично с представения наскоро nova 5i Pro.

Останалите детайли очакваме на 19 септември, но вече се разбра, че в началото устройствата ще се продават в Китай, защото няма да включват услугите и приложенията на Google. Huawei търси решение на този сериозен казус, но засега не знаем дали е намерила. Не е изключено до старта на продажбите САЩ и Китай да постигнат споразумение и устройствата все пак да се сдобият със софтуера на Google и да се появят в Европа.

Оферти на деня