Samsung Galaxy Watch Active2 ще получи опцията за ЕКГ в началото на 2020

Samsung Galaxy Watch Active2 ще получи опцията за ЕКГ в началото на 2020

Продажбите на Samsung Galaxy Watch Active2 вече започнаха и в България, но устройството все още е без две от анонсираните при премиерата му функции - възможността за съставяне на електрокардиограми и за известяване при падане на носещия го. Samsung вече обяви, че опциите няма да са налични в началото, защото очаква одобрение от американската агенция FDA. Това още не е факт, но от източници на сайта SamMobile идва повече информация, която разкрива, че двете добавки ще са достъпни през първото тримесечие на следващата година.

По-конкретно ЕКГ функцията ще се появи през февруари и то за потребителите в САЩ. Засега обаче няма информация дали ще достигне и до другите пазари, но предлагането й зависи от регулаторите в конкретните страни. По подобен начин и идването в Европа на ЕКГ функцията в Apple Watch Series 4 се забави с няколко месеца до тази пролет. Другата функция за известяване при падане също ще е налична през първото тримесечие на 2020, но и за нея не знаем в кои страни ще се предлага.

Източник: SamMobile


Втора употреба с гаранция

  • То и за първият watch active щяха да добавят възможност за измерване на кръвно налягане. Карат хората да си купуват часовника и да броят една торба пари срещу голи обещания.
    tonus