Ето снимките с локални награди в Huawei Next-Image Awards 2020

Ето снимките с локални награди в Huawei Next-Image Awards 2020

Българското подразделение на Huawei обяви кои снимки от локалното издание на глобалния фотографски конкурс Next-Image Awards 2020 ще получат награди. Победителите бяха определени от жури в състав гл. ас. д-р Иван Кюранов, ръководител на магистърска програма „Фотография“ към Националната художествена академия, Димитър Караниколов - травъл фотограф и носител на награда в глобалния конкурс Next-Image Awards 2019, и Лонгруи Циу - генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Журито имаше за задача да разгледа близо 8500 снимки и клипове, заснети с мобилни устройства Huawei/Honor и изпратени от българските участници в конкурса. Тази бройка поставя страната ни в Топ 10 в света по абсолютен брой участия в конкурса. Компанията посочва, че сред открояващите се теми от български участници са били изгреви и залези, пейзажи с излъчване на рисувани картини, както и множество емоционално въздействащи портрети. Имало е и много семейни портрети, както и изненадващо количество снимки на охлюви.

Ето и трите отличени от журито снимки:

1-во място: Светлин Йосифов със снимката „Color Boy-Suri“.

2-ро място: Иво Данчев със снимката „Shepherd“.

3-о място: Лидия Станулова със снимката „Northern king“.

Авторът на снимката на първо място в локалния конкурс ще получи лаптоп Huawei Matebook X Pro, за този на второ има Huawei P40 Pro, а за третата позиция наградата е умен часовник Huawei Watch GT 2.

Победителите в глобалния конкурс ще бъдат обявени през септември, а междувременно глобалното жури селектира Топ 1000 творби, които ще се борят за наградите в него. Те са на участници от общо 24 държави, а снимките от България са 28.