Конкурсът Huawei Next Image Awards 2020 предлага куп атрактивни награди

Време е за следващото издание на конкурса Huawei Next Image Awards, който е посветен на заснети с телефоните на компанията снимки и видео. Инициативата е глобална, но за участниците от България има паралелна локална класация със специални награди. Нещо повече - тъй като българските фенове на Huawei по традиция са много активни в конкурса, тази година сайтът за участие е наличен и на български наред с китайски, английски, френски, испански и португалски.

Шестчленно глобално жури с двама представители на Huawei и четирима известни фотографи от САЩ, Русия, Швеция и Канада ще излъчат общо 71 наградени участници. Трима от тях ще получат Гран При награди, които включват по 10 000 долара, Huawei P40 Pro и електронен сертификат. Пълният списък с награди и информация за журито има в сайта на конкурса.

Локалните награди са три – лаптоп Huawei Matebook X Pro (в началото на юли идва в България), смартфон Huawei P40 Pro и часовник Huawei Watch GT2. Кой ще ги получи, ще определят ръководителят на магистърска програма „Фотография“ към Националната художествена академия Димитър Караниколов и Лонгруи Циу, който е генерален директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. Условията са тук.

Срокът за участие в конкурса е до 31 юли, а наличните категории са следните:

Near Far, в която можете да изразите вашата различна гледна точка към скритите места около вас;
Good Night, в която да уловите атмосферата на момента при слаба осветеност;
Hello, Life!, в която да споделите емоция и вдъхновение от ежедневието;
Faces, в която да изразите идентичност чрез силата на портретната фотография;
Live Moments – категорията за видео с дължина от 10 секунди до 10 минути;
Storyteller – история, разказана в 3 – 9 изображения.

Всички кадри трябва да са заснети със смартфон Huawei или Honor, а всеки участник има право да качи до 30 творби (снимки и видео).