Facebook отчита скок в използването на услугите си

Facebook отчита скок в използването на услугите си

Facebook отчита огромен скок в потреблението на услугите си в страните, в които има ограничения в придвижването на хора заради разпространението на новия коронавирус. В Италия, която е сред най-засегнатите от заразата държави, се отчита и най-голям скок от над 1000% в груповите обаждания през миналия месец. Също там се наблюдава и 70% ръст във времето, което потребителите прекарват в приложенията на компанията.

Facebook споделя, че трафикът под формата на съобщения през всичките ѝ платформи (Facebook, Messenger, Instagram и WahtsApp) бележи среден ръст от 50% в най-засегнатите от вируса държави. Компанията търпи спад в приходите от реклами, но въпреки това не възнамерява да монетизира част от услугите, в които се наблюдава скок в потреблението.

Следи се натоварването и в съответствие с това се добавя допълнителен капацитет, където е необходимо. Това обаче представлява сериозно предизвикателство, тъй като ежедневно се отчитат нови рекорди в използването на услугите. Подобно на редица други компании Facebook свали качеството на излъчваното видео съдържание с цел да се ограничи натоварването на мрежовата инфраструктура.

Източник: BBC