Вече можете да управлявате iPhone през компютрите на Dell

Вече можете да управлявате iPhone през компютрите на Dell

Ако ползвате съвременен компютър на Dell и имате iPhone, вече можете да управлявате смартфона си през него. Това става през приложението Dell Mobile Connect, което позволява да покажете на дисплея на лаптопа съдържанието от екрана на телефона и да го управлявате с мишка и клавиатура. По този начин можете и лесно да прехвърляте снимки и видео между двете устройства.

Версия 3 на приложението за iOS позволява и изпращане на SMS от компютъра, без да е нужно приложението да е отворено на заден фон в телефона. Новата функционалност беше обявена в началото на годината и като цяло догонва опциите от приложението за Android, които са достъпни от няколко години.

Заедно с това ползващите устройства с Android вече могат да изпращат и MMS от своите компютри. Възможностите на двете версии обаче още не са изравнени, защото при iOS се поддържа само прехвърляне на снимки и видео, докато при Android може да се работи с музика и документи. За да ползвате приложението, ви е нужен лаптоп на Dell от 2018 или по-нов от сериите XPS, Inspiron, Vostro, Alienware и G.