Facebook тества нова система за верифициране чрез засичане на лица

Facebook тества нова система за верифициране чрез засичане на лица

Благодарение на Джейн Уонг научаваме, че Facebook тества нов тип система за идентифициране на потребителите чрез лицево разпознаване в мобилното си приложение. Тя ще изисква заснемане на лицето от различни ъгли, а данните ще бъдат съхранявани в продължение на до 30 дни. Информацията ще е под формата на изображения, а не както е при Face ID чрез преобразуването им в математически образ на лицето.

От Facebook споделят за Engadget, че наистина се провеждат такива тестове, но в случая не става дума за система за лицево разпознаване. Технологията има за цел да удостовери наличието на човек, а не на бот, който се опитва да използва приложението, по подобие на функционалността „CAPTCHA“. Въпреки това компанията изглежда ще съхранява данни за лицата на потребителите, макар че няма да ги използва за лицево разпознаване.

В кода на мобилното приложение има и информация за обновен процес за изпращане на снимка на лични документи за целите на верификация за акаунт. Той включва поставянето на документа на равна и добре осветена повърхност при заснемане.

Оферти на деня