Fitbit с три нови носими устройства

Fitbit с три нови носими устройства

Fitbit представи три нови модела носими устройства – Versa 3, Inspire 2 и Sense. Последното от тях, умният часовник Sense, включва сензор за електродермална активност (EDA). Той измерва нивата на пот на кожата, като това става с поставянето на длан върху горната част на часовника. Чрез данните приложението EDA Scan измерва нивата на стрес.

Освен това устройството разполага с обичайния набор от сензори, като ще може да изработва и електрокардиограма (ЕКГ). Сензорът за температура на кожата може да засича първоначалните признаци за повишена температура или началото на нов менструален цикъл. Sense също така може да измерва честотата на дишане и нивото на кислород в кръвта.

Sense включва още вграден GPS, възможност за проследяване на над 20 вида тренировки, както и микорофн и говорител за провеждане на разговори. Поддържа се извършването и на безконтактни плащания.

Часовникът предлага AMOLED дисплей със защитно покритие Gorilla Glass 3 и режим Always On. Издръжливостта на батерията е над шест дни с един заряд, като се поддържа и технология за бързо зареждане. Конструкцията е водоустойчива при потапяне на дълбочина до 50 метра. Fitbit Sense струва 329.95 евро и подобно на останалите нови предложения ще е наличен от септември.

Fitbit Versa 3 предлага същите основни функционалности на умен часовник, но няма такъв фокус върху измерването на здравословните параметри. Моделът предлага същата издръжливост на батерията и вградени микрофон и говорител.

През него можете да слушате плейлисти от Deezer, Pandora и Spotify, както и да извършвате безконтактни плащания. Versa 3 разполага с вграден GPS и сензор за измерване на пулса, като също е водоустойчив. Цената му е 229.95 евро.

Гривната Fitbit Inspire 2 е с цена от 99.95 евро и предлага издръжливост до 10 дни с един заряд на батерията. С нея могат да се проследяват над 20 типа тренировки, като е наличен сензор за измерване на пулса. Гривната показва известия от свързания телефон, а потребителите на Android могат дори да отговарят на някои от тях.

Източник: fitbit