Fitbit Versa 2 предлага OLED дисплей и поддържа Alexa

Fitbit Versa 2 предлага OLED дисплей и поддържа Alexa

Fitbit представи наследника на миналогодишния си умен часовник Versa 2, който идва с няколко ключови подобрения. На първо място това е наличието на AMOLED панел с Always-On функционалност, която позволява лесно проследяване на тренировките и постоянно показване на информация за часа и наличните известия. Часовникът идва и с вграден виртуален гласов асистент - Amazon Alexa, който се активира чрез задържане на хардуерния бутон. Благодарение на вградения микрофон, потребителите ще могат да задават команди на Alexa.

Конструкцията на модела е алуминиева, като са налични още подобрен процесор и батерия с издръжливост от 5 дни с един заряд. Versa 2 разполага още с NFC свързаност, която може да бъде използвана за безконтактни плащания. Очаквано моделът предлага и сензор за проследяване на сърдечния ритъм, който може да функционира без прекъсване. Налични са редица възможности за проследяване на тренировки като тичане, колоездене, йога, както и следене на съня с нова функция наречена Sleep Score.

Versa 2 е водоустойчив и издържа на потапяне до дълбочинна 50 м, което позволява проследяването на тренировки по плуване. Все още липсва вграден GPS, а за свързване са налични Bluetooth LE и Wi-Fi. Компанията анонсира и нова услуга за виртуален треньор - Fitbit Premium, която ще е с месечен абонамент от 10 долара или 80 долара годишно. Самият Versa 2 е с цена 199.95 евро за стандартната версия със силиконова каишка и 229.95 евро за специалното издание с допълнителна плетена. Доставките в Европа започват до 3-4 седмици.

Източник: Fitbit

Оферти на деня