Флагманите на Huawei ще получат Android Q дни след излизането на стабилната версия

Флагманите на Huawei ще получат Android Q дни след излизането на стабилната версия

Huawei обявиха в китайската социална мрежа Weibo, че флагманите с марките Huawei и Honor ще получат ъпдейт до Android Q почти едновременно с устройствата на Google - веднага след като компанията пусне стабилната версия за Pixel. Това на практика означава, че притежателите на смартфони от сериите P30 и Mate 20 и моделите Honor View20 и Honor Magic 2 ще могат да се насладят на следващото издание на операционната система почти преди всички останали.

Интересното в случая е, че Huawei ще трябва да имат и готова версия на интерфейса EMUI, но очевидно китайската компания вече работи по въпроса и е убедена, че ще се справи с предизвикателството. До момента Huawei пускаше ъпдейтите на операционната система за своите флагмани няколко месеца след излизането на финалната версия на съответното издание на Android и сегашният анонс е сериозно предизвикателство към конкуренцията. Може би включването на Huawei в тестовата програма на Android Q ще помогне за това.

Източник: Weibo

Препоръчани оферти

 • Huawei е създадена от офицер на Китаѝската Народо-освободителна Армия Военните са навсякъде. Това е истината. Накрая до тях се стига за голямо съжаление. С андроид q и без него все тая...
  Вито
 • Частна компания в Китай - доста условно понятие. Huawei е създадена от офицер на Китаѝската Народо-освободителна Армия :). Още в 2003 Sisco ги осъди. Постигнаха извънсъдебно споразумение. После имаше скандал в Индонезия, пак за кражба на технологии и копиране. Измиха си ръцете с някакъв служител. Станаха много силни, затова Тръмп ги подгони. Но правят добри продукти вече.
  buttman
 • И Huawei е частна, ама Тръмп вика, че е държавна. :lol:
  Вито
 • Google и Amazon са частни компании. Не виждам защо не трябва да предлагат технологии в Китай и какво общо имат тези технологии с правата на обикновените китайци.
  buttman
 • Американците са много загрижени за правата на хората в Китай, но всъщност сътрудничеството на американските компании с китайските e стряскащо дълбоко и близко. Напр. приложенито за социален рейтинг и право на достъп до услуги на китайците се гради на технологии за лицево разпознаване на Google и Amazon.
  tzincbg