Galaxy Nexus и Nexus 7 вече получават Android 4.2

Galaxy Nexus и Nexus 7 вече получават Android 4.2
Днес стартират продажбите на новите устройства от серията Nexus на Google - смартфона Nexus 4 и таблетите Nexus 10 и Nexus 7 с 3G. Това са все модели, използващи най-новaта версия нa Android - 4.2, което означава, че е време и по-старите устройства Nexus да получат ъпдейт. Съвсем по график Google стартира обновяването, като то първо е достъпно за Galaxy Nexus, но само за телефоните, които са били закупени през Google Play Store (т.нар. вариант Takju). Притежателите на варианта Yakju засега ще трябва да почакат, но това едва ли ще е дълго. Обновяването може да се инсталира безжично, но ако имате телефон с отключен bootloader или телефонът е с отключена файлова система, можете да го инсталирате и ръчно.

Android 4.2 добавя нов режим за създаване на 360-градусови панорамни изображения, включва подобрена клавиатура с опция за въвеждане на думи чрез жестове и осигурява нови карти в услугата Google Now, наред с много допълнителни подобрения

Подробности за процедурата по ръчно инсталиране има тук:
http://www.androidpolice.com/2012/11/12/android-4-2-update-jo40c-rolling-out-to-takju-galaxy-nexus-grab-the-manual-update-now/

Ново
Обновяването достига и до таблета Nexus 7. Повече подробности и указания за ръчно инсталиране може да видите тук:
http://www.androidpolice.com/2012/11/13/android-4-2-build-jop40c-rolling-out-to-the-nexus-7-now-manual-download-link-available/

 • Ами то си има един всеизвестен трик. Влизаш в apps>all и там намираш google services framework, даваш му clear data, stop (по този начин изтриваш историята кога е проверявал за ъпдейт), след това веднага веднага влизаш в setting>about>system updates и проверяваш. Ако не ти излезе - повтаряш така няколко пъти през половин час, като се сетиш. Аз днес го форсирах от 5-6 път. Не че иначе няма да си дойде сам и да си те уведоми с нотификейшън, но аз нямах търпение да го сложа, пък и сега точно имам свободно време :) . Само че аз съм с takju, не знам за yakju дали са го почнали.
  E34v8
 • Пробвай с тази програма - https://play.google.com/store/apps/details?id=idv.wangyik.MissedCallReminder&feature=search_result При мен работи добре.
  E34v8
 • преинсталирай си телефона.Аз съм с HTC Desire (2010),на който поддръжката му спря на 2.2,но в момента съм с 4.1.2 и нямам никакви проблеми.Едва ли ти ще имаш след като твоя телефон е направен за тази операционна система и има пъти по-мощен процесор и по-големи характеристики.
  mchalakov
 • Сега чакаме цената на Нексус 4 да видим дали ще е бръснач (900++ лева) в България...
  FrostNixon
 • Ами дано да са 2-3 :D
  Shade7
 • не получават директно от гугъл .. получават през самсунг... и за това става мааалко по - бавно... ама ще почакаме 2 3 дни и готово кво толкова.... а на който не мусе чака може да си барника с нов софтуер и да получава от гугъл подръжката .. но аз лично не съм привърженик на тия операции :)
  Loоper
 • Добре аз съм закупил моя Галакси Нексус от виваком и е с версия 4.1.1, ще получа ли скоро официален ъпдейт,щото някой ми беше разправял,че тея от виваком не получавали поддръжка директно от гугъл:(
  Shade7
 • А ръчно ли проверяваш дали ти е излязъл ОТА или си излезе нотификейщън?
  Nistel
 • а свети ли ти диода като ти пише някой ? То мен това ме дразни иначе и при мен бачка... изобщо с тоя диод много се дразня... сложен е пък почти не можеш да го ползваш.. а е много ценен..
  Loоper
 • Уотсап си ми работи, Вайбър също, за фейсбук не мога да кажа.
  E34v8
 • аз съм с 4.1 и все още половината ми приложения не работят нормално... whats app например ... не ми светка диода като някои ми пише... същото се отнася и за фейсбук... там пък първоначално изобщо не нотификираше сега нотификира но пак не свети диода... и за синхронизация и дума не може да става ... което яко ме дразни.... и сериозно ще си помисля далида updatna до 4.2 .. кой знае колко време ще чакам докато ми пуснат нови версии на програмките за да работят... :S:S:S
  Loоper
 • Нямам идея. Аз вече съм с 4.2 :) Бързи са Гугъл (yes) ! Има разни нови опции, това с камерата и т.н... Все още го разглеждам. Дано да е също толкова оптимизиран, бърз и безпроблемен, като 4.1. Най - късно след няколко дена ще го пуснат и за yakju.
  E34v8
 • Дали ще го забавят много за yakju :|
  Nistel
 • Няма да ти се изтри е нищо при OTA ъпдейт, не се тревожи. Аз съм с takju телефон и ще гледам днес дали ще го получа. Бързо действат от Гугъл обаче - браво!
  E34v8
 • ами странно е виж акаунта ти дали има активиран бекъп
  benx1111
 • Пристигат по-късно не защото са подразделение на Самсунг, а защото не са закупени от Магазина на Гугъл. Прав си..ще трябва да почакам:) А имаш ли си на идея..защо при ъпдейт на таблета ...всичко се изтри?
  ecstasy80
 • Клипове, музика, снимки и други файлове ще си останат в паметта на телефона. Трябва само да се инсталират на ново програмите, които се използват персонално. Повечето галаксита в България са подразделение самсунг, а не гугъл, което значи че ъпдейта пристига по-късно от тези на гугъл, но не е болка за умиране :)
  benx1111