Батерията на Samsung Galaxy S11e може да е по-голяма от тази в S10e

Батерията на Samsung Galaxy S11e може да е по-голяма от тази в S10e

Напоследък се появиха някои детайли за камерата на бъдещия флагман Samsung Galaxy S11, а сега разполагаме и с повече информация за батериите на някои от моделите в серията. SafetyKorea публикува документ за сертификацията на батерия с код на модела EB-BG980ABY, което подсказва, че тя е предназначена за смартфон с номер G980. Доста вероятно е той да е свързан с Galaxy S11e, ако може да се съди от настоящия Galaxy S10e (SM-G970).

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

От снимка на батерията се вижда, че тя е с номинална мощност 14.36 Wh, което подсказва, че капацитетът ѝ ще е 3730 mAh, а това може да означава стандартен капацитет  между 3800 и 4000 mAh. Ако това се оправдае, то новото устройство ще предложи батерия с над 20% по-висок капацитет спрямо тази при Galaxy S10e. Самият компонент е с квадратна форма и наподобява повече на използвания в Galaxy Note10+.

На базата на новата информация има и предположения, че е възможно батерията на Galaxy S11+ да предложи дори капацитет от 5000 mAh. Необходимостта от по-мощни батерии се отдава на очакваните нови функционалности като честота на опресняване на екрана от 90Hz и наличието на 5G модем, което неминуемо ще доведе до по-висока консумация на енергия.

Източник: GalaxyClub