Galaxy S5 може да бъде представен на MWC 2014, подсказва мениджър от Samsung

Galaxy S5 може да бъде представен на MWC 2014, подсказва мениджър от Samsung
Говори се, че Samsung може да реши да изтегли представянето на Galaxy S5 и вместо в средата на март, както беше миналата година, да анонсира смартфона през февруари. В края на следващия месец се провежда мобилният конгрес, който обикновено е място за много премиери и на пръв поглед е подходящо събитие за представянето на новия корейски флагман. Към това насочват и думи на Донг-хуун Чанг, който отговаря за стратегията по отношение на дизайна в Samsung.

В разговори с журналисти по време на новогодишно парти в Сеул той е отговорил на няколко репортерски въпроса относно Galaxy S5. На въпрос за потенциалната премиера по време на MWC 2014 Чанг е дал донякъде положителен отговор, а освен това е подхвърлил детайли, насочващи към ползването на различни материали за корпуса и вероятно на гъвкав дисплей. Засега не е ясно дали трябва да се доверим 100% на тази информация, но се надяваме скоро да разберем.

Междувременно се появи информация от Tencent, че в устройството Samsung ще използва LTPS LCD дисплей от Sharp вместо собствен AMOLED панел. Посочва се, че Samsung има проблеми с производството на 2K AMOLED панели и все още не може да произведе достатъчно бройки, за да покрие очакваното високо търсене на Galaxy S5. Освен това компанията иска да се увери, че през 2015 година ще успее да направи масови гъвкавите AMOLED дисплеи и това е друга причина да се обърне към Sharp, твърди публикацията.

http://news.inews24.com/php/news_view.php?g_serial=794997&g_menu=020800
http://www.sammobile.com/2014/01/06/report-samsung-galaxy-s5-to-use-ltps-lcd-display-made-by-sharp-not-amoled/

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция