GERMANOS ревю: Nokia Lumia 1020 - Подари си нещо специално

GERMANOS ревю: Nokia Lumia 1020 - Подари си нещо специално

Очаква те изобилие от красиви моменти. Отключи емоциите си и вземи максимума от празничните мигове, които зимният сезон ти предлага - Коледа, подаръци, новогодишни пожелания, именни дни. Смартфонът Nokia 1020 идва точно навреме, за да ти помогне да уловиш всички запомнящи се моменти по най-професионалния начин.

В него мощният двуядрен Qualcomm Snapdragon S4 процесор с тактова честота 1.5 GHz е комбиниран от 2 GB RAM памет за бърза реакция на интерфейса и безпроблемна многозадачна работа. Феноменалната камера е с технология PureView, която комбинира огромен 1/1.5" 41-мегапикселов сензор със система за оптична стабилизация на изображението и внушителна двойна светкавица - ксенонова и LED (полезна при снимане на видео).

Високата резолюция не е маркетингов трик, а изключително полезна екстра - тя позволява лесното мащабиране на изображението без загуба в качеството при заснемане на снимки и видео, а освен това прави възможно изрязването на част от кадъра на по-късен етап. Така създаваш напълно нова снимка, разказваща друга история и разкриваща скрити детайли от сцената.

Всяка снимка ще бъде уловена съвсем професионално, защото освен много пиксели смартфонът е събрал и голям набор от различни фотографски приложения. Основното място е за Nokia Camera, което предлага уникален интерфейс за контрол над различни параметри при снимане и записва HD видео с висококачествен стереозвук - перфектно за ползване на концерти. Има и Smart режим за заснемане на серия от кадри и комбинирането им за получаване на необикновени резултати. За още по-забавни резултати на разположение са и приложенията Cinemagraph за създаване на снимки с раздвижени части и Nokia Glam Me за подобряване на снимките с предната камера и прилагане на множество артистични ефекти.

Ако си любител на зимните снимки на открито, не забравяй за най-добри резултати да използваш дневната светлина няколко часа след изгрев - тогава тя е най-подходяща и снегът ще блести, освен че ще избегнете досадните стъпки по него. Не пропускай да си добре екипиран, за да издържиш дълго навън в очакване на най-добрия кадър.

  • Ами това е България, най бедната страна в Европа и най високите цени. При тази покупателна способност и спекула не липсват мераклии обаче.
    geornnn