GERMANOS ревю: Samsung Galaxy Note 3 - История на иновациите

GERMANOS ревю: Samsung Galaxy Note 3 - История на иновациите

Всичко започва от желанието да общуваме. През 1876 г. Александър Бел провежда първото телефонно обаждане с думите: "Уотсън, ела тук, искам да те видя!", оттогава до днес телефонната индустрия изминава дълъг път в усъвършенстване в името на комуникацията. Обръщайки внимание на едно гениално твърдение от Хераклит, направено 6 века преди новата ера, разбираме колко актуално е днес: "Нищо не е постоянно освен промяната".

Samsung Galaxy Note 3 е съвършеният продукт, появил се в хода на еволюцията на мобилните технологии. Първото нещо, с което изумява, е първокласният дизайн. Материалът, от който е направен корпусът на Note 3, e висококачествена пластмаса, която имитира кожа върху задната страна, а страничните повърхности наподобяват страници на затворен бележник. Продължаваме с един от най-добрите дисплеи, правени някога - той е с диагонал 5.7-инча (14.5 см), изработен е по технологията Super AMOLED и има резолюция Full HD. Операционната система е Android 4.3 Jelly Bean с интерфейс TouchWiz. На разположение е и 13-мегапикселова камера с LED светкавица и опция за запис на 4K видео.

Като истински ренесансов гений телефонът може да извършва няколко задачи едновременно или да отваря едно и също приложение в два прозореца, което е възможно, благодарение на мощния четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 и оперативната памет от 3GB. Новост е и екранът My Magazine, който групира важна информация като новини, известия от социалните мрежи и много други на едно място в модерна и динамична презентация.

Други "малки" революции, внедрени в смартфона, са въздушното управление и бързият достъп до петте полезни функции на писалката S Pen - активиране на бележките ви на момента (Action Memo); организация на важните неща от вашия живот (Scrapbook); търсене в телефона и в интернет чрез S Finder; писане и рисуване върху екрана - например, за да добавите бележки върху вече заснети изображения; и Pen Window, която позволява да отворите приложение в нарисуван върху екрана прозорец.

След всичко казано дотук можем смело да заявим, че Galaxy Note 3 не е обикновен смартфон, а в комбинация с умния часовник Galaxy Gear ни дава възможност да надникнем към едно много вероятно бъдеще на мобилните комуникации.