GLOBUL вече се казва Telenor, скоро ще предложи iPhone 6

GLOBUL вече се казва Telenor, скоро ще предложи iPhone 6

От днес GLOBUL официално продължава съществуването си под името Telenor, беше съобщено на специално събитие в централата на оператора в София. Ребрандирането е логична стъпка след придобиването на GLOBUL през миналото лято от Telenor Group за 717 милиона евро. Новата корпоративна идентичност ще се появи в дизайна на всички продукти и услуги на компанията, а от днес ще присъства и в обновения сайт. През идните месеци ще бъдат обновени и всички 250 магазина на оператора в страната. От Telenor допълват, че промяната няма да създаде затруднения на клиентите и не е необходимо преподписване на договори и смяна на SIM карти.

Според изпълнителния директор на българското подразделение на Telenor Стайн-Ерик Велан компанията иска да третира по равноправен начин всички свои клиенти – нови и настоящи. Така всеки клиент ще има достъп до всички предложения и промоции на еднаква цена и при равни условия, което според него ще бъде предложено за първи път от български оператор. На събитието бяха представени и нови абонаментни планове, които по-късно днес ще могат да се видят и в обновения сайт на Telenor. Един от тях е „Теленор Резерв”, който включва резерв от минути и мегабайти за трафик, който се активира след изчерпване на добавените в плана. Той е валиден за целия срок на договора и може да бъде презареден.

Другата важна новина от събитието е свързана с феновете на Apple. Telenor обяви, че като изключителен представител на компанията в страната ни ще предложи на клиенти си iPhone 6 и iPhone 6 Plus, но засега не е ясно кога точно ще стане това и на каква цена. Все пак беше заявено, че цената ще бъде по-ниска от тази в каталога на „Мтел”. Очакваме новите тарифни планове да са онлайн след броени часове, но ако искате да ги видите още сега, можете да погледнете форума на сайта ни, където още снощи бяха публикувани подробности. • Най-вероятно това е Резерв 34.99. [Quote]3000 минути към мобилни номера на Теленор 300 национални минути извън Теленор 3000 Мобилен интернет (МВ) Минути за международни разговори и роуминг в ЕС 300 Теленор SMS 600 Резерв национални минути 3000 Резерв мобилен интернет (МВ) [/Quote]
  chilko
 • Ово е оферта! Ментел и ВиваЦом да се гръмнат! http://nixanbal.com/iphone-6-ot-telenor-shte-struva-799-lv-s-dogovor
  Воден-дух
 • А ВиваЦом и Ментел защо не предложат същите цени на смартфоните?
  Воден-дух
 • Новите им абонаментни програми са тотален бом-бок. През последната година не предложиха нищо интересно, а новите им програми са по-глупави и скъпи даже от предишните Глобулски. В момента съм на Web&Talk, 21 лева, 300 минути(от тях 30 на роуминг е ЕС)към всички и 500 мб интернет. Аналога на теленор е Резерв за 35 лева (не вярвам някой да го греят минутите е мрежата на теленор). В същото време Виваком (не работя за мобилен оператор) предлагат 2000 минути към всички и 10000 МБ интернет за 30 лева. Уникалната оферта на Теленор, която "отговаря" на Вивакомската струва 99 лв и минутите са даже 1000, а не 2000..... RIP Telenor BG!
  gantrade
 • В момента плащам 16.99 180 мин към вс. оператори и 250mb. Коя в момента е алтернативата със 180 мин към вс оператори на цена около тази но не по-голяма и включени mb? Минутите към теленор не ме топлят и грам.
  Didotex
 • Здравейте, След след 12 часа, ще има официална информация за старта на продажбите и цената на устройството. Имаш ли информация с кой план ще е тази цена, защото Теленор не наблягат на цените с най - високите си планове.
  val4o88
 • [Quote]През първите 6 месеца от първоначалния срок на ползване на услугите с текущ план можете да промените абонаментен план само в случай, че закупувате устройство с отстъпка [B](линк към тайната страница)[/B]и сключвате нов срочен договор.[/Quote] Колеги видяхте ли линка към тайната страница? :D
  bez.syanka.na.samnenie
 • Супер - на половин цена от тази на Ментеля :) И другите смартфони висок клас са на много добри цени!
  Воден-дух
 • И кое им е неадекватното? Ако си очаквал да подаряват телефони и да има неограничени разговори за 5 лв няма как да стане. Аз лично съм доволен, по-добри са от старите глобулски.
  IPS_IPS
 • Ето и цената от Telenor - iPhone 6 16 GB е 799 лв при 2-годишен договор с месечна такса 34.99 лв.
  chilko
 • Новите им тарифи са изключително неадекватни на пазара. Очаквах след преименуването да предложат нещо свястно но уви разочарование. Ще се сменя оператора.
  Didotex
 • Вече сме 05.11, а цени още няма :) Между другото, логично е цените да са по-ниски- Теленор ще внася айфон официално, докато Ментел нямат договор с Епъл и купуват апаратите от магазини в чужбина- затова и са толкова високи цените на телефона при тях. Страшен резил- приятел си купи от тях шестицата, зарядното е за британските контакти и му дали допълнително адаптерче, за да може да си го зарежда нормално :D
  Воден-дух
 • Дизайнът на MyTelenor ми харесва повече... Сега да видим как е и функционалността му...
  TRG
 • В момента гледам NOKIA Lumia 735 Black 51,59 лв./месец а до него NOKIA Lumia 930 White 42,99 лв./месец 735 явно трябва да е голям чук :D
  vYv
 • Много ясно, че омръзва. Моите 6-ци ги разкарах 2 седмици след като ги купих. В петък очаквам да ми доставят Note 4, Note 4 Edge и Nexus 6. Ако някои от тях ми допадне даже може и да си го запазя, ако ли не ги давам на разработчиците да си експериментират с тях и ще чакам каквото излезе след това.
  Stanislaw
 • Даже вече ми омръзна и си мисля за нови телефони
  Prasko1
 • Който искаше телефона вече си го купи.... както се казва след дъжд качулка :D
  radi76
 • -
  npet
 • Вече е онлайн. Edit Сега пък пренасочва към стария сайт на Глобул. Edit 2 MyGlobul вече е MyTelenor. Оттам е и това по отношение на резерва: [Quote]Резерв минути/МВ се предоставят еднократно за срока на допълнителното споразумение и могат да бъдат използвани след изчерпване на включените стандартни минути/съответно МВ, през който и да е месец от този срок. Минималното първоначално време за таксуване е 60 секунди, след което отчитането става на минута. [/Quote]
  chilko
 • www.telenor.bg Виж скрийншота :D Мале, това на друпал ли го правят :D http://i.imgur.com/EsIqmVT.png
  KOBRETI