Google Lens с нови дизайн и функционалности

Google Lens с нови дизайн и функционалности

По рано през месеца от Google демонстрираха нови функционалности, които ще се появят в приложението за добавена реалност Google Lens. Сега те са факт, заедно с обновения дизайн на добавката, а достъп до нея имат потребителите със смартфони Pixel, както и тези с бета версия 9.91 на приложението Google. Скоро очакваме новостите да са налични и за други модели, а и в приложението Google Photos чрез промяна от сървърна страна.

Google Lens вече предлага пет режима, които са достъпни чрез плъзване или избор на съответната икона. Те са автоматичен (анализира изображения и опитва да предостави свързана информация с разпознат обект), превод (може директно да показва превода на заснети части от текст), текст (възможност за копиране на засечения текст), пазаруване (сканира баркодове и предлага възможност за онлайн покупка на предмета) и вечеря.

Добавката за вечеря (Dining) позволява да сканирате меню в ресторант и да видите снимки на предлаганите ястия, както и да прегледате препоръки на базата на ревюта в Google Maps. Други възможности са сканирането на рецепти и запазване на цените на отделните блюда. Освен това е налична и функция за изрязване на част от кадъра, което позволява анализирането на конкретна област.

Източник: 9To5Google