Google не смята да прави приложения за Windows 8 и Windows Phone 8

Google не смята да прави приложения за Windows 8 и Windows Phone 8
Тъй като смятат, че на пазара няма достатъчно голям интерес към Windows 8 и Windows Phone 8, Google съобщиха, че за момента не планират да подготвят версия на свои приложения и за новите платформи на Microsoft. В това число влиза дори Gmail, която е една от най-популярните услуги на интернет гиганта. Директорът на звеното, което разработва Google Apps - Клей Бейвър, e споделил, че компанията подбира много внимателно посоките, в които инвестира ресурси, и обикновено трябва да става дума за сериозна потребителска аудитория.

В момента според Бейвър, Windows 8 и Windows Phone 8 не могат да се похвалят с особен интерес от страна на потребителите. Въпреки това Бейвър споделя, че ако нещата се променят, по всяка вероятност и Google ще преразгледат плановете си. В интерес на истината Google вече пусна свои приложения за търсене за Windows Phone и Windows 8, така че думите на мениджъра в компанията не отговарят съвсем на истината.

http://www.v3.co.uk/v3-uk/news/2231503/google-shuns-windows-8-for-app-development

  • [Quote]Точно за това ги пуснаха - за да видят дали има интерес от подобни предложения. Явно Клей Бейвър си базира мнението на това - нисък интерес към приложението за търсене, означава нисък интерес и към евентуалните нови приложения. Няма нищо лошо да се опипа почвата с едно предложение, вместо да се базират на сухи анкети. [/Quote] специално ги пуснаха понеже им беше по-лесно и бързо да направят търсачката на приложение, отколкото гугъл мапс, и никой не се сети че едва ли някой ще тръгне да си слага специално приложение за търсене при наличие на браузър и бинг ;) а карти на гугъл си има, само че не са разработени от гугъл. така че като цяло все тая че няма да правят приложения, след време ще си променят мнението и ще докажат че не са били прави :)
    berserk
  • Реално приложението за търсене няма как да е осоено популярно с оглед интеграцията на Бинг с WP8. Gmail ененужно да се прави отделен.OutlookMobile си синхронизира всичко в реално време. Вкл. календари и конаткти. Приложение за карти също си има и то на отлично ниво. Реално се губи само Earth.
    Emuhead