Google Pay с разширена функционалност

Услугата за разплащания Google Pay вече предлага няколко нови функционалности. Приложението вече има поддръжка за виртуални бордни карти за самолети, както и за билети за най-различни събития. Вече са възможни и парични преводи към други потребители. Интересното е, че бордните карти и билетите бяха въведени преди време, но в съвсем друго приложение на име Google Pay Send. С добавянето на новата функционалност на Google Pay то естествено ще стане излишно.

Към момента броя на авиокомпаниите и организаторите на събития, които поддържат услугите на Google Pay, естествено не е голяма и е ограничена изцяло до САЩ, но се предполага, че това ще се промени съвсем скоро и в следващите седмици и месеци от Google очакват към тяхната услуга да се присъединят и редица други оператори.

При директните парични преводи пък има интересна опция за разпределяне на сметки. Така например ако отидете на ресторант с още петима души и платите през Google Pay, ще имате възможност да разделите сметката между всички. Засега приложението все още не може да се ползва в България, но има индикации, че това може да се промени скоро.

Източник: Google