Apple ще прекрати производството на iPhone X, смятат анализатори (обновено)

Анализаторите от компанията BlueFin Research Partners очакват Apple да прекрати производството на iPhone X и iPhone SE, за да се фокусира изцяло върху новите модели тази есен, а прогнозите са тяхното търсене да е достатъчно голямо. Именно поради тази причина Джон Донован и Стив Мулейн прогнозират, че предлагането на вече остарелият iPhone SE и миналогодишният флагман iPhone X ще бъде прекратено.

По този начин Apple ще освободи мощности, за да може да задоволи търсенето на актуалните модели, а очакванията са до края на годината от тях да бъдат продадени 92 милиона. Според BlueFin Research Partners през 2017 потребителите не са били склонни да ъпгрейдват своите стари модели iPhone, но тази ситуация ще се промени през есента.

Анализаторите считат, че за първите четири тримесечия след премиерата на новите модели ще се продадат съответно 20, 60, 45 и 40 милиона устройства, а най-търсен ще бъде най-големият iPhone. Второто място по популярност вероятно ще заеме бюджетният вариант с LCD дисплей.

Източник: Barron's

Ново

Според BlueFin Research от Barron's са интерпретирали погрешно доклада и в него не става дума за прекратяване на производството на iPhone SE. Информацията всъщност се отнася до отмяна на плановете за създаване на iPhone SE 2.