Google Play Music с ексклузивна функция за потребителите на Galaxy S8

В края на април разбрахме, че Google Play Music става плеър по подразбиране във всички телефони и таблети с Android, които Samsung ще пуснат до края на годината, включително серията Galaxy S8. Освен това потребителите с тези устройства получават възможност за съхранение в своите онлайн колекции на 100 000 песни, които да слушат навсякъде.

Като допълнителен бонус, закупилите Galaxy S8, Galaxy S8+ или Galaxy Tab S3 получиха и безплатен тримесечен тестови период за всички функции на услугата. Собствениците на Samsung Galaxy S8/S8+ вече имат достъп и до една нова добавка в Google Play Music, а именно New Release Radio. Засега изглежда, че тази новост е налична само за тези устройства. Както е видно от името, New Release Radio е плейлист, включващ най-новите музикални парчета, който се обновява ежедневно.

Музиката е персонализирана в зависимост от слушаните от потребителя изпълнения. Засега не е ясно дали това ще е ексклузивна екстра за устройствата на Samsung, или ще бъде достъпна за всички потребители. Интересното е, че потребители в Reddit вече са успели да добавят плейлистата и в устройства от други производители, включвайки станцията към библиотеката си през десктоп версията на Play Music.

Източник: Android Authority