Google пусна подобрен адаптер с 3.5 мм жак за серията Pixel

Без много шум Google пуснаха нова версия на адаптера за слушалки за смартфоните от серията Pixel. Продуктът вече е наличен в Google Store и според официалните характеристики той намалява латентността с 53% и в същото време увеличава ефективното време за слушане на музика с 38% спрямо своя предшественик. Първият адаптер от серията скандализира при своята премиера с цена от 20 долара, която впоследствие бе намалена до 9 долара.

Новото издание обаче струва 12 долара, което вероятно се дължи на подобрените параметри. Освен това преходникът е със значително намалени габарити. Той е с 2.8 мм по-къс, широчината е редуцирана с 0.6 мм, а дебелината е с 0.7 мм по-малка. Теглото също е намалено с 0.4 грама. Интересното е, че адаптерът е специално насочен към телефони от серията Pixel, въпреки че в описанието му се споменават и "други устройства с Android P или по-нова версия на операционната система".

Източник: Android Police

  • Ами именно щото следват Apple и за глупости се надявахме да не... Ама кой ти слуша, че не искаме все по-тънки трошливи вафли, а големи батерии...
    tzincbg