Google разкри част от възможностите на Pixel 4

Google разкри част от възможностите на Pixel 4

След като наскоро Google ни показа как ще изглежда задната част на Pixel 4, компанията продължава да разкрива детайли за очакваната тази есен серия смартфони. Този път Google обръща внимание към предната част и по-точно към зоната над екрана, който няма да бъде изрязан. Там откриваме не само селфи камера, но и система за лицево разпознаване, която разчита на две инфрачервени камери. Сред тях се намира и една изненада - чип за нуждите на технологията Soli.

Това е разработка на Advanced Technology and Projects team (ATAP) и на практика представлява умалена версия на класическия радар. Soli действа като такъв, но разпознава движения в близост до телефона. На това разчита и технологията Motion Sense, която позволява управление на устройството чрез махване на ръка във въздуха - например смяна на песни, спиране на аларми, изключване на звука при звънене и т.н. Компанията посочва, че това е само началото и с времето функцията ще се развие допълнително.

Soli се ползва и от функцията за лицево разпознаване. Когато протегнете ръка към телефона радарът ще засече ръката ви и ще включи лицевото разпознаване. Ако устройството установи, че вие искате да го отключите, това ще стане веднага и без никакви допълнителни действия. Функцията работи в почти всяка ориентация на смартфона. Google посочва, че изображенията за лицевото разпознаване се пазят в устройството - в специалния чип за сигурност Titan M.

Източник: Google

Оферти на деня

 • Специално за браузера да ме извиняваш, сменяш страницата с помахване наляво или надясно. По-удобен начин аз не съм виждал. Даже ставаше и като плъзнеш пръст само по сензора. Не си спомням точно при кой модел съм го имал, но така и не съм бил впечатлен. То преди имаше и опции да ти мести страницата само с поглед... ама и това май не се оказа толкова практично.

  Като цяло очкавах някакво далеч по-сериозно приложение на Soli Radar-a, но да видим де, може и да покажат.
  board
 • И аз не виждам особена полза от тези "екстри", освен ако не карам колело и ми е монтиран телефона на стойка.
  mishobehar
 • Еми махнати са, вероятно защото хората не ги ползват.
  Аз лично не виждам особена полза в това да махаш пред телефон, вместо просто да го докоснеш.
  То е ясно, че ще ни го рекламират как докато някой си сменя маслото на колата, меси тесто за пица или яде лепкави крилца... решава да си смени песента или странциата, ама колко пъти ще ти се случи, за да е това ключовата основна функция която демонстритат?
  board
 • Нещо не мога да си представя с какво ще е полезна опцията да управляваш телефона без да го пипаш? Не е като да не е имало и предишни опити, но без особен успех.
  board
 • И всичко това ще работи
  Kuzmanovv