Догодина Apple може да пусне три iPhone с 5G

Догодина Apple може да пусне три iPhone с 5G

Според досегашните очаквания Apple ще пусне първия си 5G смартфон през 2020, а сега нова информация от анализатора Ming-Чи Куо сочи, че компанията ще представи цели три такива модела. След като първоначалните му анализи сочеха, че два от новите модели ще работят с мобилни мрежи от ново поколение, сега той отчита и покупката от Apple на бизнеса с модеми за смартфони на Intel, която ще увеличи значително ресурсите й в тази област. Въпреки това компанията от Купертино все още не е готова да спре употребата на чипове от Qualcomm, което може да стане през 2021.

Според Куо през второто полугодие на 2020 повечето 5G смартфони с Android ще работят с честотните обхвати sub-6GHz, но не и с mmWave честоти, които предлагат по-високи скорости. Това обаче ще доведе и до по-ниски цени на устройствата, които ще са в диапазона 249-349 долара. По това време потребителите ще считат 5G за задължителна функция, така че по-скъпите модели iPhone трябва задължително да разполагат с нея.

Куо очаква трите нови модела iPhone от 2020 да поддържат mmWave и sub-6GHz честоти, за да се посрещнат изискванията на американския пазар, но засега не е ясно дали компанията ще предложи по-евин модел, който ще работи само с sub-6GHz. Анализаторът обаче смята, че Apple може да няма достатъчно ресурси за такъв проект.

Източник: MacRumors

Оферти на деня

  • Даа ... заветната за всички поклонници на
    Kuzmanovv