Google с нов опит за създаване на социална мрежа

Google с нов опит за създаване на социална мрежа

Google има горчив опит, що се отнася до създаването на собствените социални мрежи, а последният й такъв проект беше Google+. Въпреки това от компанията не се отказват от идеята и чрез експерименталния си отдел Area 120 са разработили нова услуга на име Shoelace. За разлика от познатите ни социални мрежи, тази е ориентиран към среща с нови хора и разширяване на социалния кръг на потребителите. Shoelace събира хората от дадена общност на база на интересите им и улеснява планирането на срещи в рамките на различни събития.

Към момента приложението е достъпно само с покани, като на този етап функционира в части от Ню Йорк. Трябва да отбележим, че услугата е достъпна чрез приложения за Android и iOS, без възможност за използването ѝ през уеб браузер. Засега се разчита на човешка намеса в управлението на услугата, като на потребителите ежедневно се предлагат ръчно избрани активности, а включването на нови членове става след верификация.

Някои от чертите на Shoelace напомнят на друг провален проект на Google – Schemer. И там в началото се влизаше само с покана, но липсваше адекватно ниво на модерация, което може да помогне за евентуалния успех на Shoelace. Интересно е да припомним, че Area 120 е създадена за вътрешни експериментални проекти в Google. Първият такъв беше Reply, който впоследствие беше вграден в различни услуги и приложения от Android под формата на функцията Smart Replies.

Източник: Shoelace

Оферти на деня

 • Той си е затворен. Споделят си данните всички...
  Вито
 • Иска им се да затворят кръга със събирането на данни и лична информация
  mishobehar
 • Колкото и да се мъчат срещу клюкарника Facebook нищо не могат да направят.
  centur
 • Google по-добре да оправят
  Kuzmanovv