Google с нова инициатива срещу зловредните приложения за Android

Google с нова инициатива срещу зловредните приложения за Android

За никой от нас не е тайна, че Google има проблем по отношение на защитата на потребителите на Android от зловредни приложения. Преди време компанията въведе функционалноста Play Protect, която трябваше да изчисти пропуските, като сканира програмите, които се инсталират през Play Store. Макар това да имаше определен ефект, постоянно се появяват нови заплахи, които по един или друг начин прескачат Play Protect.

Сега Google предприема нови действия с цел да повиши защитата, като ще си партнира с три компании – ESET, Lookout и Zimperium. Името на новото сдружение е „App Defense Alliance“, като идеята е да се откриват заплахите, преди те да достигнат до Play Store и съответно да причинят неприятности на потребителите. Изглежда програмите ще преминават още една стъпка на проверка, преди да достигнат до магазина.

Сигурността е все по-важна тема, особено като имаме предвид, че Android вече е инсталиран на 2.5 милиарда устройства, което прави платформата привлекателна цел за хакерите. Заплахите са основно под формата на зловреден код, с който могат да се източват данни, да се шпионират собствениците на устройствата, а и да се инфектират с "adware".

Източник: Google

Оферти на деня

  • Zimperium продаваха супер лесно приложение с много опции за готови хакерски и Man in the middle атаки по wifi, а сега са станали от добрите? Уау!
    tzincbg
  • Добра идея за този "алианс", но участващите фирми ми се виждат малко 🙄. Дано да има ефект 🕵.
    Kuzmanow