Google тества едновременно изтегляне на множество приложения в Play Store

Google тества едновременно изтегляне на множество приложения в Play Store

Google изглежда тества нова функционалност в магазина за приложения за Android - Play Store. Тя позволява едновременното изтегляне на приложения, което не е възможно към момента. Сега трябва да изчаквате изтеглянето на всяка програма или игра поотделно, което на моменти може да бъде досадно, особено ако съдържанието е с голям размер. Тази функционалност изглежда се активира от сървърната страна, а не чрез локално обновление на приложението.

Налична е и друга интересна новост, която е следствие от възможността за ранен достъп до някои приложения чрез въведената миналата година система, която позволява на разработчиците да организират различни тестови версии. Сред тях са и вътрешни тестове за до 100 потребители, а по подразбиране потребителите с достъп до такива приложения могат директно да ги инсталират. Чрез активиране на режима за разработчици в Play Store се появява опция за активиране на възможността за вътрешни тестове на приложения.

Друга по-малка промяна, която вече е налична за всички потребители, е в интерфейса на Play Protect, където е добавен втори екран с две активирани по подразбиране опции. Те са за сканиране на устройството за заплахи за сигурността и подобряване на засичането на зловредни приложения. Налична е и малка промяна в секцията Movies & TV, която обаче не е достъпна за нашия регион.

Източник: Android Police

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция