GoPro HD Hero3+ е по-малка, лека и бърза камера

GoPro HD Hero3+ е по-малка, лека и бърза камера
Вече е есен, което означава, че е време да видим следващата екшън камера на GoPro. Компанията не закъсня да я представи, а на пазара ще се появи под името HD Hero3+. Устройството е с 20% по-малко от своя предшественик и включва подобрения в оптиката, които водят до 33% по-висока рязкост на изображението и два пъти по-малко количество на нежелани артефакти в картината.

Компанията е добавила и нов режим SuperView при запис в резолюция 1080p и 720p. При него се записва видео със съотношение 4:3 и се представя като 16:9, което позволява в кадъра да се побере повече от сцената.

Другите подобрения са засегнали режима за снимане при намалена светлина, който променя кадровата честота в движение, променени микрофони с нова позиция, четири пъти по-бързи Wi-Fi възможности и опция за обновяване на софтуера на камерата през смартфон. Заедно с това батерията на GoPro HD Hero3+ вече предлага до 30% повече живот на батерията.

В серията има и нова Silver Edition камера, която поддържа запис на 1080p видео при 60fps и 720р при 120 fps. Продажбите на HD Hero3+ започват тази седмица на цена от 299 долара за Silver и 399 долара за Black версиите (в България новите камери Hero3+ са налични от днес на цени съответно 679 лв. и 879 лв.). Заедно с това цените на предишните модели ще бъдат намалени до 329 и 249 долара.