GoPro Hero7 ще се предлага в три варианта

GoPro Hero7 ще се предлага в три варианта

GoPro обяви три нови модела на екшън камерите в серията Hero на име Hero7 Black, Silver и White. Hero7 Black e флагманската камера, която използва представения през миналата година собствен процесор GP1 и има опция за стриймване на видео в Facebook, Twitch, YouTube или Vimeo през свързания смартфон. 12-мегапикселовият сензор може да заснема 4K видео с до 60 кадъра в секунда и максимален битрейт от 78 Mbps, а освен това устройството предлага подобрено дигитално стабилизиране на изображението на име Hypersmooth.

При 2.7K видеото броят на кадрите в секунда нараства до 120, а при 1080p може да се записва на забавен каданс с до 240 кадъра в секунда. Освен това камерата поддържа снимане в RAW формат. Джаджата може да бъде оборудвана и с допълнителен микрофон чрез специален адаптер за още по-качествен запис към клиповете. Моделът Hero7 Silver е от среден клас и разполага с 10-мегапикселов сензор, който може да записва 4K видео с 30 кадъра в секунда, 1440p видео при 60 fps и 1080p видео при 60 fps. Тази камера също има цифрова стабилизация на изображението (обикновена), а максималният битрейт при запис на 4K видео е 30 Mbps.

Базовият модел е Hero7 White и предлага стабилизирано видео само при резолюция 1080p с 60 кадъра в секунда. Двете по-евтини устройства не работят с процесора GP1. И трите модела са водоустойчиви без калъф на дълбочина до 10 метра и предлагат двуинчови сензорни дисплеи, гласово управление и вертикален режим на снимане за социалните мрежи. Особеното е, че само черният модел има сменяема батерия. Размерите на камерите остават непроменени от миналата година, което означава, че са съвместими със съществуващите аксесоари на GoPro. Продажбите на камерите започват на 27 септември на цена 199, 299 и 399 долара.

Източник: GoPro