GoPro намали драстично цената на камерата Hero4 Session

GoPro намали драстично цената на камерата Hero4 Session

Най-малката екшън камера в портфолиото на GoPro дебютира през лятото на цена от 399 долара (430 евро в Европа), то за мнозина това се оказа прекалено голяма сума. По-късно компанията редуцира цената до 349 долара, което също се оказа възпиращо за потенциалните потребители на джаджата, така че на GoPro се наложи да направи нова корекция в стойността й. Малката камера вече се продава за значително по-приемливите 199 долара (220 евро в Европа), което я прави особено подходяща за празничен подарък.

Устройството не може да записва 4K видео, но пък поддържа 1440p30, 1080p60 и дори 720p100 запис, водоустойчива е на дълбочина до 10 метра без допълнителен калъф, съвместима е с всички аксесоари на GoPro, има Bluetooth и Wi-Fi възможности за дистанционно управление и дори поддържа Protune режим за запис на видео с професионално качество с минимална компресия. При покупка от европейския магазин получавате не само безплатна доставка, но и подарък GoPro чанта.

 • В Щатите е 199 долара, цената за Европа е 220 евро. Днес и Xcosports трябва да намалят цената за България, че сега й искат 630 лв Наистина вече има много евтини камери, а и предложенията на Sony са много конкурентни, но GoPro вече се приема за нещо като стандарт в екшън камери - не само заради голямото разнообразие от акесесоари, но и заради режима Protune, който осигурява контрол над параметрите на снимане, намалява компресията на снимки и видео и ги прави подходящи за професионална обработка.
  chilko
 • Цените падат, и ще продължат да падат. По другите сайтове се говори за 199 USD наистина. Накратко историята на GоPro.. Едно синче милионерче, син на милиардер отишло на екскурзия и установило, че няма с какво да снима. Оплакал се на баща си да направи нещо по въпроса. Баща му дал дребни да си направи компания, за да му произведе апаратче за снимане. Няма как цените да са нормални, ще му падне достойнството. За това цените са …. . Дреме му на милионерчето дали ще купи някой друг продукта му или не. Ще си го премести в другия крачол. Тази пазарна ниша била празна и нямало конкуренция. Обаче фирмата се разраснала и други хора вече имали акции в нея. За тях продажбите имат значение. И преди няколко месеца Xiaomi пусна тяхната камера на добра цена. И от тогава продажбите на GoPro падат. Цените ги свалят. Няколко други братя китайци и те бутнаха едно рамо с продукти. И те така :) Та цените ще падат…
  StefiMo
 • Намалили са цената, защото на пазара изобилства с подобни устройства, при това на половината от цената и със спекулативно същото, ако не по-високо качество (има го обаче и момента, 'ама не е iphone' за някои сигурно). Преди няколко дни се бях загледал в amazon.co.uk. За 80 паунда може да се вземе 14 мегапиксела статични снимки и 1080 за видео, с външен слот за карта, интегриран wi-fi и bluetooth, някои и hdmi вход имат. Коментарите за качеството също са позитивни. Освен това, тези 4к записи са пълен маркетингов трик. 80% от продаваните телевизори в момента не са 4К, да не говорим, че половината настолни компютри в света имат проблеми с чистото възпроизвеждане на 4к, било то заради драйвери, графични карти, браузъри или ограничения в интернет трафика си. А специално за телевизорите, който е пипвал даже 2015 модели знае, че са толкова бааааавни, че моментално ми се изпарява желанието да пууууусна нещо на тях...
  MEnergy
 • В новината пише същото - 220 евро.
  chilko