Грешка на Huawei разкри в аванс P30 Pro

Грешка на Huawei разкри в аванс P30 Pro

Представянето на серията Huawei P30 ще е на 26 март, но компанията явно няма търпение да ни покаже новите си продукти, защото страницата за тях в сайта на сингапурското й подразделение заработи няколко дни по-рано. Скоро след като беше открита, тя беше свалена, но не и преди информацията да бъде копирана, а освен това все още е достъпна и кеширана версия. Страницата потвърди, че P30 Pro ще има четворна основна камера с 40МР SuperSpectrum сензор, телефото система с перископ за осигуряване на по-голямо оптично приближение, сензор с ултраширокоъгълна оптика и ToF сензор за отчитане на дълбочината на сцената.

Устройството ще осигури и 10х хибридно приближение, което е два пъти повече от това в P20 Pro. В страницата се споменава и оптична стабилизация. Според другата информация P30 Pro (вероятно и P30) ще има подобрена възможност за снимане на тъмно с високо ISO, a освен това ще може да заснема и по-явно видео в условия на намалена осветеност. Споменава се и възможност за едновременна работа на два от сензорите при запис на видео с разделяне на екрана. Тази опция обаче ще бъде добавена по-късно с ъпдейт. Страницата разкрива и детайли за часовника Huawei Watch GT Active, който ще бъде достъпен като подарък при покупката на телефона в Сингапур.

Малко преди това в Twitter се появиха и други подробности за камерата. От тях става ясно, че основния 40МР сензор (вероятно Sony IMX 650) ще е с нов quad bayer RYYB дизайн (red, yellow, yellow, blue), което ще осигури много висока светлочувствителност и ярки цветове дори при снимане на тъмно. Той ще има и оптична стабилизация, а освен това ще осигури впечатляващото ISO 409 600.

Другите детайли разкриват, че ултра широкоъгълната оптика ще покрива зрителен ъгъл от 120 градуса. По отношение на телефото камерата тя ще е с резолюция 8МР и ще има оптична стабилизация, а ползването на перископен дизайн ще й позволи да предложи 5х приближение. Хибридното приближение, което комбинира оптично с дигитално, ще е 10х, а освен това ще има 50х дигитално. Според информацията сензорът с ултра широкоъгълна оптика ще е с резолюция 20МР.

Оферти на деня

 • P20 pro искаш да кажеш. Да, грешка - P20 pro.
  Коригирах и предния пост да не бъркам хората.
  Spikul
 • P20 pro искаш да кажеш.
  Вито
 • Да уточня, че тази седмица най-накрая получих 9-ката на Р20 pro.
  Не знам защо толкова я забавиха, но телефонът отдавна беше с 8.1, а сега се получи още един ъпдейт пак на 8.1 от 3,6 GB. След това дойде и 9-ката от 4,08 GB.
  Spikul
 • Е не четеш ли? 7.8х оптично... Не знам какво раздуват, но към днешна дата най добрият зум е в Хуауей. Това е като се смята ултра широкъгълния обектив. Иначе приближението само от 125 мм телефото оптиката е 5х.
  chilko
 • @Spikul, твоя телефон от къде е закупен? От Теленор.
  Spikul
 • @Spikul, твоя телефон от къде е закупен?
  board
 • HiSuite е официално приложение на Huawei за компютър. Тва, че не знаеш как да ползваш един телефон, той не ти е виновен. Ъпдейт има в България, ОФИЦИАЛЕН при това ОТА, от януари месец! Сам можеш да видиш!
  Виж и в другия форум колко хора са получили ъпдейт: https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=93296&page=43
  Ама как ще знам как се ъпдейтва телефон. Добре, че си ти да ми кажеш, но точно скрийншота ти показва това, с което и аз търся
  Ти ако искаш вярвай - аз вярвам на очите си. А да не съм го ъпдейтвал като го взех, ама качих 1 GB актуализации лятото.
  Spikul
 • HiSuite е официално приложение на Huawei за компютър. Тва, че не знаеш как да ползваш един телефон, той не ти е виновен. Ъпдейт има в България, ОФИЦИАЛЕН при това ОТА, от януари месец! Сам можеш да видиш!
  Виж и в другия форум колко хора са получили ъпдейт: https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=93296&page=43
  Вито
 • Искаш да кажеш, че не става със заводското приложение да си ъпгрейдвам Р20 pro???
  В системните настройки и актуализация на системата няма ъпдейт и ако не става с това, ами да го таковам в телефона. Винаги съм чакал само и единствено официални ъпдейти, а Р20 pro НЯМА!!! Ето това искам да кажа и не ме вълнуват еквилибристиките и новините, че щял да има някъде си, уж включително и у нас. Ами няма - това е!!!
  Spikul
 • Мда, тъкмо копирах линка към новината. Spikul, вържи си телефона към HiSuite и провери за ъпдейт. Както и аз ти казах още януари го получих, а P20 pro е по-нов модел от моя...
  Вито
 • Да, обърках се, че питаш за Mate. P20 pro получава 9 също от януари. В андроид форума чета, че си ъпдейтват без ядове... Друг е въпросът, че разкарах девятката след два дена ползване, защото има много недоразумения. Не знам кой какво си е качвал от андроид форума, но официално го няма за Р20 pro. А на Сонито 9-ката е супер - вярно, че в началото имаше дразнещи бъгове, но сега е супер гладко вървяща система. https://mobilebulgaria.com/news/huawei-p20-p20-pro-i-mate-10-pro-veche-poluchavat-android-9-pie
  Ванката
 • Да, обърках се, че питаш за Mate. P20 pro получава 9 също от януари. В андроид форума чета, че си ъпдейтват без ядове... Друг е въпросът, че разкарах девятката след два дена ползване, защото има много недоразумения. Не знам кой какво си е качвал от андроид форума, но официално го няма за Р20 pro. А на Сонито 9-ката е супер - вярно, че в началото имаше дразнещи бъгове, но сега е супер гладко вървяща система.
  Spikul
 • Да, обърках се, че питаш за Mate. P20 pro получава 9 също от януари. В андроид форума чета, че си ъпдейтват без ядове... Друг е въпросът, че разкарах девятката след два дена ползване, защото има много недоразумения.
  Вито
 • Камерата ясно, но след като от половин година съм с Android 9 на дъртото Sony и вече и S8 го получават, кога ще получа и за P20 pro? Ти сериозно ли? Mate 20 pro си идва фабрично с Android 9. С Mate 10 pro получих ъпдейта до 9 януари... Да, напълно сериозно - P20 pro още не е получил Android 9. Знам, че новите модели Mate идват с него и Р30 ще е с него, но флагмански модел на една година да не го получи, на мен не ми говори добре за марката!
  Spikul
 • Камерата ясно, но след като от половин година съм с Android 9 на дъртото Sony и вече и S8 го получават, кога ще получа и за P20 pro? Ти сериозно ли? Mate 20 pro си идва фабрично с Android 9. С Mate 10 pro получих ъпдейта до 9 януари...
  Вито
 • Остави я фотографията за малко, камерафоните са друга наука :D Това за което говориш е разглеждането на възможностите на един обектив, ама в случая имам три отделни обектива, че и три сензора. И кой с кого да сравняваме е въпрос на интерпретация.
  Според мен, потребитея единствено би се объркал, ако се включи и широкоъгълната камера в уравнението.

  Примерно, ако кажеш на някой, че S10e има по-голямо оптично приближение от Note9, дали ще бъдеш правилно разбран?
  Затова, както казах, пътите увеличение нямат значение в този случай. Приближението не се Мери в пъти, а в мм., също както разстоянието се мери в метри, темературата в градуси и т.н. По същия начин можеш да кажеш, че щом един телефон има 8 ядра, то той е по-мощен от четириядрен модел. Но това не е винаги така, нали?
  muamamu1
 • Остави я фотографията за малко, камерафоните са друга наука :D Това за което говориш е разглеждането на възможностите на един обектив, ама в случая имам три отделни обектива, че и три сензора. И кой с кого да сравняваме е въпрос на интерпретация.
  Според мен, потребитея единствено би се объркал, ако се включи и широкоъгълната камера в уравнението.

  Примерно, ако кажеш на някой, че S10e има по-голямо оптично приближение от Note9, дали ще бъдеш правилно разбран?
  board
 • @board, аз не държа на нищо. Има си стандарти във фотографията и се спазват точно с цел по-лесно сравнение и обсъждане. За тях говорих. Освен това, стандартен е обектив, равняващ се на диагонала на негатива/сензора, а не просто основен на всички телефони, също както и теле обектив не е 50мм. Няма нищо объркващо. Фокус нито разстояние се смята в милиметри, то е от значение. Пътите увеличение са просто означение на това колко кратно е то. А за това кой какво ти говорил- имаш си глава на раменете, можеш да мислиш. Разбира се, че производителите ще гледат да озвъртят нещата така, че да звучи възможно най-добре.
  muamamu1
 • И на мен ми звучи логично да се брои най-малкият милиметър щом е наличен в телефона. Поне за мен е по-правилно да се смята спрямо стандартната камера. Самото оптично приближение се разглежда като характеристика на телефото камерата и не би следвало да се влиае от наличието на широкоъгълна камера. Някак ми звучи несериозно да кажем, Note 9 има 2х приближение, докато S10 има 4,3х, като ползват еднакъв телефото сензор. Най-малкото е объркващо за потребителите. Но при някои това е търсен ефект.
  board
 • Камерата ясно, но след като от половин година съм с Android 9 на дъртото Sony и вече и S8 го получават, кога ще получа и за P20 pro? Направо ме карат повече да не си купя Huawei след като почти година няма никакви ъпдейти. При Sony почти всеки месец има пачове, а тук се изръсваш една торба пари и не получаваш никаква поддръжка. Иначе хубава камера и яка батерия, но софтуера им куца яко.
  Spikul