Грешка на NVIDIA позволи картите RTX 3060 да се ползват за криптовалути

Грешка на NVIDIA позволи картите RTX 3060 да се ползват за криптовалути

При представянето на картите GeForce RTX 3060 NVIDIA обяви, че ще ограничи наполовина тяхната производителност по отношението копаенето на криптовалути и по-конкретно на Ethereum. Компанията направи това, за да позволи на картите да достигнат до геймърите, вместо до желаещите да изкарат пари с тях. Системата изглежда работеше, но изненадващо беше компрометирана от самата компания.

Миналата седмица NVIDIA пусна тестовия драйвер 470.05, който обаче не съдържаше целия код за ограничаване производителността за Ethereum, а това на свой ред отключи пълната производителност за копаене. Този факт беше разкрит от сайтовете HardwareLuxx и ComputerBase, а по-късно беше потвърден и от NVIDIA, която заяви, че всичко е станало "случайно".

Компанията вече премахна драйвера, но това до голяма степен е безмислено, защото софтуера може да се намери свободно на много места в интернет. Това означава, че копаещите Ethereum под Windows могат да го използват свободно и неограничено със своите карти RTX 3060, което отново ще затрудни намирането им на пазара на нормални цени.

Източник: AnandTech

Оферти на деня

  • Чудесна новина. Браво на пичовете от енвидия :D
    pecov
  • То беше ясно, че е просто въпрос на време. Но накрая все пак ще си измият ръцете с: "Направихме каквото можахме.".
    vetreca
  • не думай ?!
    tixooo