Хакери откриха пропуск в сигурността на някои телефони на Samsung

Хакери откриха пропуск в сигурността на някои телефони на Samsung
Потребител от форумите на XDA Developers съобщи в края на миналата седмица, че е открил проблем в сигурността на Samsung Galaxy S III, Galaxy S II и Galaxy Note II и вероятно на други устройства на корейците. Това всъщност е пропуск, който би позволил на трета страна да използва приложения, изтеглени през Google Play, за да получи достъп до съдържанието на телефона, в който са инсталирани.

Според открилия проблема Samsung вече знаят за него, но поне до момента от компанията не са коментирали случая. Не е ясно дали до момента има потребители, които са жертва на този бъг, но най-важното е, че става дума за пропуск, който засяга милиони устройства и който може да нанесе големи вреди. Засега предположенията са, че този проблем засяга устройствата с процесори Exynos 4210 и Exynos 4412.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=35469999#post35469999

Препоръчани оферти

 • Тия неща никой няма да позволи да станат масови.
  benx1111
 • [Quote]Не е ясно дали [B]до момента[/B] има потребители, които са жертва на този бъг, но най-важното е, че става дума за пропуск, който [B]засяга милиони устройства[/B] и който може да [u]нанесе големи вреди[/u]. [/Quote] Ооо,ще стане ясно, само да почнат да банкират през телефоните нашите хакери ще им \"изяснят\" нещата:D
  rado243
 • Нали питаше дали го правят нарочно и ти отговорих, толкова си могат хората :) От опит мога да кажа, че повечето бъгове се допускат от незнание и/или бързане. В случая явно в Самсунг гонят срокове и недомислят някои основни неща. Кернел програмирането е много сложна материя и в повечето случаи се радваш, когато нещата работят стабилно и не се замисляш за securty-to. Ванчо, може да съм фен на някои от продуктите на Apple, но съм по-голям фен на Linux.
  strk
 • Е ти очакваш ли смислен отговор от Епъл-фен?
  Ванката
 • Надявам/х се на смислен отговор, а не на безсмислен като твоя :) (beer)
  fintaraBG
 • Защото са посредствена компания. Навремето им беше невъзможно да направят качествени прахосмукачки, микровълнови печки и всякакаква друга бяла техника, сега се хванали смартфони да правят :)
  strk
 • Chainfire @xda е направил app (ExynosAbuse APK) който да маха бъга, но било възможно да се изгуби и камерата. Има и възможност да се върне бъга , ако на някой му трябва камерата. (whistle) Първо brick-бъга, а сега и това. Чудя се дали Samsung го правят нарочно и най-вече - защо?
  fintaraBG
 • хахахахаха:D(yes)
  tenito