Хакери успяха да откраднат “Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”

Хакери успяха да откраднат “Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”

Повече от седмица преди глобалната премиера на “Карибски пирати: Отмъщението на Салазар” хакери успяха да се сдобият с копие от филма на Disney, което заплашват да пуснат в интернет, ако не получат сериозен откуп в криптовалутата биткойн от американската компания. Кражбата е била потвърдена от шефа на Disney Боб Айгър по време на среща със служители на ABC в Ню Йорк, но първоначално не беше известно името на филма.

Според източници на Deadline обаче става дума именно за следващото заглавие в поредицата “Карибски пирати”, което трябва да тръгне по кината от 26 май. Айгер е заявил, че компанията е отказала да плати и работи с ФБР, за да установи кой стои зад кражбата. Хакерите са предупредили, че ако не получат откуп, ще пуснат в интернет 5 минути от филма, а след това ще продължат със сегменти от по 20 минути.

Поредицата “Карибски пирати” е донесла на Disney 3,72 милиарда долара приходи от 2003 насам, така че една неофициална ранна поява може да има сериозни финансови последици. Преди години “Непобедимите 3” също изтече преди премиерата, което допринесе за разочароващото му представяне, а наскоро хакери публикуваха онлайн 10 епизода от новия сезон на сериала Orange Is the New Black много преди официалната премиера на 9 юни след като Netflix отказа да плати откуп.

Източник: Deadline, THR

  • Хаха ^^:D:D
    Georginfsvb
  • Пиратски ПР :D
    behroozwolf