HTC U11 ще се опита да ни спечели с иновации

HTC U11 ще се опита да ни спечели с иновации

Време е HTC да ни представи своя следващ флагмански смартфон, който вече е позициониран в анонсираната в началото на годината серия U. През последните дни научихме, че устройството се казва U11, но вече знаем и останалите детайли за него. Смартфонът изоставя масивната метална конструкция, която стана запазена марка за тайванската компания през последните години и я заменя с комбинация от метал и стъкло. Подобно на моделите в серията U страничната рамка е метална, а задният панел е от 3D стъкло и пречупва светлината по ефектен начин, което се дължи на специалната му обработка и положените слоеве от различни минерали. Предният панел също е от 3D стъкло Gorilla Glass 5 за постигане на симетричен дизайн.

Аксесоари за:

Устройството ще бъде налично в сребристо, синьо, черно, бяло и червено и определено изглежда много добре – вече останахме впечатлени от дизайна на U Ultra и U Play, така че очакваме U11 да ни спечели по подобен начин. Телефонът е IP67 сертифициран, което означава, че е водо- и прахоустойчив, а това го поставя наравно с новите флагмани на останалите производители. Телефонът предлага 5,5” QHD дисплей и залага на чипсет Snapdragon 835, който гарантира бързата работа. Добавени са и 4 микрофона, които позволяват запис на 360-градусов звук с възможност за промяна на фокуса на звука при мащабиране на видеото.

Една от основните отличителни черти на телефона обаче се нарича Edge Sense. Както вече писахме устройството разполага с вградени в страничната рамка сензори за натиск, които позволяват управлението на някои функции просто чрез стискане (кратко или продължително). Така може да пуснете камерата и да направите снимка, да стартирате любимото си приложение, да активирате Google Assistant и Amazon Alexa, да въведете текст чрез диктовка и др. HTC е премахнала стандартния жак за слушалки, но в комплекта на U11 има адаптер от USB-C към 3,5 мм, а междувременно включените в комплекта слушалки USonic са се сдобили с възможност за активно потискане на околния шум.

Смартфонът има 12МР UltraPixel 3 камера с оптична и електронна стабилизация и бленда f/1.7, а това в комбинация с големите пиксели (1,4 микрометра) и допълнителните алгоритми за обработка позволява на телефона да осигури снимки с подобрено качество. Компанията изтъкна, че HTC U11 е успял да постигне най-добър резултат в тестовете на DxOMark и с 90 точки заема първото място, което означава, че е изпреварил досегашния лидер Google Pixel. Една от специалните съставки към камерата се нарича HDR Boost – това е технология, която прави множество изображения без забавяне и след това ги комбинира за получаване на снимки с повече детайли и разширен динамичен диапазон.

При заснемане на видео се ползва Temporal Noise Reduction, която ползва информация от предишния и следващия кадър за премахване на шума. Автофокусът също е подобрен и камерата вече ползва цялата повърхност на сензора за фокусиране. За селфита е добавена 16МР камера с бленда f/2.0 и специален UltraPixel режим. Тя също е снабдена с технологията HDR Boost. HTC U11 обещава и по-силен звук от системата BoomSound. Компанията е подобрила дизайна на високоговорителите и те са 100% по-силни, а освен това осигуряват 150% подобрение в динамичния диапазон на звука.

Горният високоговорител е снабден с акустична кухина за още по-добро възпроизвеждане на високите и средните звуци, а долният има подобрен дизайн за по-плътни ниски тонове. Смартфонът има батерия с капацитет 3000 mAh и ще е наличен във версии с 4GB/6GB RAM и 64GB/ 128GB вградена памет, но втората ще бъде главно за Азия. Добавен е и слот за microSD карта. Продажбите в някои региони ще започнат през следващата седмица, а дистрибуцията на повече пазари ще стане през юни. В България го очакваме в началото на юни.

Източник: HTC

 • Да, за нея иде реч. :)
  Вито
 • Телефона е доста интересен. Цветовете са жестоки (на телефона). Дано да дойде до нашия пазар в Синьо и Сиво. Ако камерата е както на сайта на DxO определено ще е супер добра. Но и аз не вярвам само на един сайт, да пуснат ревютата в тубата и ще стане ясно. Вито за Кристъл Кей ли говориш? Ако е тя, много е блага! :)
  sladyrko
 • В USA към момента е 599$ не пре-ордер с промо код LOVEU11, ако има кой да ти го донесе е оферта.
  ronnie
 • Чакай де, не съм казал кога. Давам шанс на Г4 да изгори още две три платки. :D Иначе ако покаже достойни снимки в реалните тестове това ще е, но да стане поне 1000 лв.
  Вито
 • При тази цена?!?! [Quote]Internationally, the HTC U11 will sell for £650 in the United Kingdom and ?750 in Europe.[/Quote] Абсурд!!!
  algor
 • И е със стерео говорители. Мечтата на Аполончо! :D
  buttman
 • Разликата като площ е нищожна и предпочитам 16:9 екран.
  Вито
 • И е с малък дисплей, за разлика от Samsung 8
  apolon25
 • Тва не ми пука особено. И досега пиксела не смятах, че е номер 1... Чакам с нетърпение ревю на камерата от обикновени потребители, или онази блага девойка от тубата :D
  Вито
 • Мда, само дето DxOMark е възможно най-тъпия и ненадежден източник за качествено сравнение на мобилни камери.:)
  strikercho