HBO GO за Android вече поддържа изтегляне на видео за гледане офлайн

Услугата на HBO GO е добре позната на българския потребител с изобилието от локализирано съдържание за всички възрасти, което предлага, а освен това и цената й е значително по-ниска от тази на Netflix например. Както е ставало дума и преди обаче, има някои неща, които й липсват в сравнение с конкурентите – например гледане на 4K HDR съдържание и изтегляне на видео за гледане без връзка с интернет.

За щастие, според компанията последното не е в списъка с липсващите функции от около 3 месеца, но някак сме го пропуснали. Опцията за изтегляне е достъпна за желаещите да се възползват от възможността да гледат любимите си филми и сериали офлайн, но има една уловка – засега функцията е налична само в телефони и таблети с Android 5.0 или по-нова версия. Надяваме се, че в даден момент добавката ще достигне и до iOS.

Изтеглянето става чрез натискане на специалния бутон в описанието на филма или сериала, но имайте предвид, че то не е налично за цялото съдържание в услугата. В даден момент можете да изтеглите не повече от 25 файла, които са достъпни за гледане офлайн за период от 30 дни.

Изтеглените файлове се показват в специално меню, през което можете да управлявате сваленото и да изтриете каквото искате. Компанията посочва, че след изтичането на 30 дни сваленото съдържание вече не може да се гледа, но продължава да заема място в паметта на устройството, така че ще се наложи да го изтриете ръчно.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.