Чипсетът Helio P65 носи подобрена производителност

Чипсетът Helio P65 носи подобрена производителност

MediaTek представи най-новия си мобилен чипсет Helio P65, който е произведен по 12-нанометров процес. В основата на чипсета е централен процесор, който се състои от две високопроизводителни ядра ARM Cortex-A75 с тактова честота 2GHz и шест Cortex-A55 на 1.7GHz. Използваният графичен процесор е Mali-G52, а според компанията, чипсетът предлага с до 25% по-висока производителност спрямо предходното поколение. За по-добро представяне при игрите са налични няколко специализирани функционалности, които са постигнати чрез хетерогенната изчислителна технология CorePilot. Сред тях са интелигентно насрочване на задачите, управление на температурата и проследяване на потребителските навици.

Поддържат се камери с различна конфигурация - например с два 16MP сензора или с единичен 48MP сензор и редица функционалности. Сред тях са подобреба система за постигане на боке ефекти, електронна стабилизация на изображението (EIS) и Rolling Curtain Compensation (RSC) за заснемане на ултрабързи действия или панорама до 240 кадъра в секунда. При рязка промяна в околната светлина се активира система за самостоятелна настройка на експозицията (Instant AE), която допринася за по-добри резултати при заснемане.

Helio P65 разполага с подобрен инерционен навигационен модул, който допринася за точно позициониране в закрити помещения. Чипсетът поддържа повечето съвременни опции за свързване като LTE (Cat-4, Cat-7 DL/Cat-13 UL), Wi-Fi 5, Bluetooth 5 и GNSS (Beidou, Galileo, Glonass, GPS). MediaTek вече е започнала масовото производство на Helio P65, а първите смартфони с него могат да се появят още през юли.

Източник: MediaTek


Втора употреба с гаранция