Хиляди американци получиха текстови съобщения с месеци закъснение

Хиляди американци получиха текстови съобщения с месеци закъснение

По-рано тази седмица хиляди американски потребители бяха изненадани от мистериозни текстови съобщения, които са били изпратени месеци по-рано по повод празника на Свети Валентин. Този необичаен проблем е засегнал всички американски оператори и сполетял потребителите на телефони с iOS и Android.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Оказва се, че зад всичко стои компанията Syniverse, която осигурява услуги на основните телекоми в страната, а според нея казусът е възникнал след грешка във "вътрешен цикъл за поддръжка". Много потребители използваха Twitter, за да се оплачат – някои съобщения са отишли при бившите им партньори, а други са били разтърсени от съобщенията от починали близки или приятели.

Други потребители дори твърдят, че са получили съобщения отпреди две години, което е още по-необичайно. Междувременно Syniverse се извини на всички засегнати потребители за забавените 168 149 съобщения и ги увери, че казусът вече е разрешен и се прави всичко възможно да не бъде повторена подобна ситуация.

Източник: BBC

Ново (09.11)

Компанията твърди, че броят на забавените SMS съобщения е много по-голям от обявения първоначално, но засега не посочва конкретна цифра.

  • Това само показва, че всичко което си говорим и пишем по телефоните се пази години наред.... После GDPR имал някакво значение.... Полицаите не можели да намерят СМС-ите на заключените телефони и десетки други заблуди....
    hristonikolov
  • подиграват се с абонатите си
    debeliat
  • :D Това е от умрял писмо да получиш. Буквално.
    Ванката