HMD Global може да представи Nokia 9 на 19 януари

Според последните слухове HMD Global вероятно ще представи Nokia 9 още на 19 януари по време на специално събитие в Китай. Едновременно с това се очаква да бъде показано и освеженото ново издание на Nokia 8 за 2018 година. Както е известно, HMD потвърдиха, че работят по Nokia 9 още при представянето на актуалния флагман. Според информацията новият модел ще бъде оборудван с 5,5-инчов дисплей с Quad HD резолюция. За новото издание на Nokia 8 очакванията са да бъде предложен безрамков дисплей със станалото вече модерно съотношение на страните 18:9, но се говори, че и двете устройства няма да разполагат с жакове за слушалки.

Аксесоари за:

И двата телефона вероятно ще използват процесор Snapdragon 835 и ще разполагат с IP67 сертификация за прахо- и водоустойчивост. Много е вероятно на 19 януари да бъдат показани само версиите за местния пазар в Китай, а тези за останалата част от света да дебютират на мобилния конгрес през февруари. Същите източници предполагат, че отново ще станем свидетели на агресивно ценообразуване, което ще помогне на HMD Global да бъде конкурентна на останалите играчи на пазара. Според информацията базовата версия на Nokia 9 с 6GB RAM и 64GB памет за приложения ще бъде предлагана на цена 3699 юана (471 евро), докато вариантът със 128 GB RAM се очаква да стартира на цена от 4199 юана (535 евро).

Източник: MySmartPrice

 • https://www.beoplay.com/de-de/products/beoplaye8#buy Бяха на промоция на черния петък :)
  Former n1
 • какво общо има жака за слушалки с каменната ера? Той не е стъпка назад в развитието на смартфоните. Давам ти пример с v30, от LG наистина накараха порта да работи както трябва. По мое лично мнение няма телефон с по-добро аудио през слушалите с които се предлага на B&O. Това исках да кажа, че не е начина по който се влиза да се пробива пазар. Не може да се опитваш да налагаш нещо, след като не си фактор, а догонващ. Те трябва да предлагат максимално повече, за по-евтино. След 1-2 години като стане ясно, че правят отново телефончета в яки сгобки като преди и функции които в останалите марки ги няма, ще започнат да се налагат полека-лека. А няма как да ме убедиш че премахването на 3,5мм жак е плюс, просто е невъзможно.
  feuer34
 • Мен ме освиркаха за Type-C на Лумиата навремето, а каква стана тя, минаха масово към него.:D
  Former n1
 • Зареждане + слушане на музика/говорене със свободни ръце? За мен това е достатъчно да ме откаже.
  rasho_belchev
 • Пука му на някой за потребителите. И при положение, че всички дават в пакета type-C към 3.5 мм преходник, защо трябва да заема място в телефона букса с височина 2 см. Като изкараха type-C, всички ревяха че било простотия. Сега като гледаш някое ревю и някой е оставил телефона с micro USB, ведага се посочва като първия недостатък.
  ipolit
 • Това, че една овча компания въвежда тенденция и хиляди овце я следват, не означава, че всички трябва да сме овце нали? Поинтересувай се за предимствата на това да ИМАШ 3.5mm изход и за себе си сметни какви са недостатъците. Оne plus 5T се принудиха да го върнат, поради настояване на потребителите.
  obje
 • Бе я стига за този жак сте плакали... Няма да се връщаме в каменната ера...
  milenski73