HMD Global насочва Nokia 8 Sirocco към феновете

Миналата година HMD Global върна към живот името Arte, а тази реши да направи същото със Sirocco. Днес компанията анонсира модела Nokia 8 Sirocco, който представя като предназначен за феновете, които търсят компактен флагмански модел. Не си мислете, че става дума за нов вариант на миналогодишния Nokia 8, макар и отново да се използва чипсет Snapdragon 835, защото устройството има напълно различен дизайн. Докатo Nokia 8 предлага алуминиев панел, новото устройство залага на стоманена рамка, около която е поставено 3D стъкло Gorilla Glass 5. То покрива и използвания 5,5” OLED дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела, който е с извити страни, и допринася за усещането, че устройството има ултракомпактен корпус.

Върху задния панел са поставени сензор за отпечатъци и двойна камера, която е с оптика Zeiss. Тя е с 12МР основен сензор и 13МР втори, който осигурява 2х оптично приближение – камерата е като тази в Nokia 7 Plus. Устройството предлага и нов професионален режим, който е с познатия от старите телефони на Nokia радиален интерфейс. Сред другите особености откриваме 6GB RAM, 128GB памет, 5МР селфи камера, водоустойчивост и безжично зареждане. Заедно с това обаче компанията е премахнала стандартния жак за слушалки, но поне е добавила необходимия адаптер в търговския комплект на телефона. Ако всичко това ви се струва привлекателно, си пригответе 749 евро за април, когато ще започнат продажбите на Nokia 8 Sirocco.

 • За съжаление W10M е в миналото :( HP Elite x3 е последното смислено нещо. Нокия в момента не е нито финландска, нито с уиндоус ... нищо отличитлено. Предложения с Андроид много, марки също - избирай смело.
  npet
 • Тоест да си налягам парацалите и да чакам флагман или следващи модели (blush)
  n1
 • С тея 750 евро и цената са объркали, яко... При 500 евро и без тъпото изкривяване на екрана щях да се замисля за сирокото. 140 мм и 5.5" 16:9 екран си е голямо постижение!
  Вито
 • Ами стари чипсети на висока цена, качеството на изработка е на ниво.
  PoceH_BS
 • Моля някой да напише нещо по същество, както и за Nokia 6, ще съм му благодарен, щото нещата с W10M отиват на уволнение. :S
  n1
 • [Quote]Объркали сте чипа момци [/Quote] След като е така, пиши им на съпорта - да си оправят грешката тогава.
  KuKeR