HMD Global подготвя Nokia смартфон със сгъваем дисплей

Благодарение на информация от източници на Nokiamob научаваме, че HMD Global може да пусне първия си смартфон със сгъваем екран до края на настоящата година или в началото на следващата. На този етап нямаме данни за конкретните характеристики на устройството, но то най-вероятно ще се сгъва вертикално.

След като миналата година бяхме свидетели на първите няколко сгъваеми модела, изглежда през 2020 ще видим редица нови такива устройства и от брандове като Nokia, Xiaomi, LG и Oppo. Надяваме се, че това може да доведе и до поевтиняването на този тип смартфони, към които определено има потребителски интерес.

Вече знаем, че HMD Global подготвя събитие в навечерието на мобилния конгрес на 23 февруари, като на него могат да бъдат анонсирани няколко устройства - Nokia 1.3, Nokia 5.2, Nokia 8.2 5G и нов модел в серията Nokia Originals. Оптимистично би било очакването да бъде показан и прототип на евентуалния сгъваем смартфон.

Nokiamob споделя и част от очакваните параметри на Nokia 9.2, който освен Snapdragon 865 може да предложи тънки рамки около дисплея и селфи камера с 32/48MP сензор. Освен това изглежда ще е налична технология за безжично зареждане, но ще отпадне жакът за слушалки.

HMD Global може да са се е отказала от разработката на някои аксесоари и носими устройства, включително мини проектор, външна батерия, фитнес гривна, два смарт часовника и мини принтер. В момента е възможно компанията да продължава разработката на безжични зарядни станции, а освен това има вероятност все пак да видим носими устройства с бранда Nokia на конгреса.

Източник: Nokiamob

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.