HMD Global пуска съвременна версия на Nokia 8110 с 4G

HMD Global пуска съвременна версия на Nokia 8110 с 4G

Миналата година HMD Global предизвика фурор с премиерата на новата версия на класическия модел Nokia 3310, който имаше основната задача да предизвика интерес към новото продуктово портфолио с познатата марка. Мисията беше изпълнена успешно, но е време към нов живот да се завърнат и други от любимите телефони на финландската компания. Следващото такова устройство е Nokia 8110 4G, което е духовен наследник на придобилия популярност с филма “Матрицата” едноименен модел. Новата версия е подобаващо осъвременена и има значително по-ниска цена от тази на класическото устройство. Nokia 8110 има поликарбонатен корпус в черно или жълто, което е препратка към неформалното име на устройството – banana phone.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Оприличаването на банан е заради извитата форма на телефона при отваряне на покриващия клавиатурата панел, който служи за приемане на входящите разговори. Устройството предлага 2,6” QVGA дисплей и 2МР камера и разчита на операционната система KaiOS, която е базирана на Firefox OS и е предназначена за обикновени телефони без сензорен дисплей, като осигурява достъп до HTML5 приложения и има разширена функционалност. Телефонът поддържа 4G и може да се превърне в безжична точка за достъп за споделяне на мобилния интернет с други устройства и има батерия с капацитет 1500 mAh. Сред другите характеристики са чипсет Qualcomm 205, 512MB RAM и 4GB памет. Цената на устройството ще е 79 евро без данъци и такси, а продажбите започват през май.

Повече реални снимки на телефона има в The Verge.

Пълните спецификации на 8110 4G тук

 • Да пускат 6310. "Железен" телефон. Като гледам в ebay какво пари му искат явно има търсене. П.С. На диагонал ще го докара повече инчове от съвременните.
  tweeg
 • Като пуснат наследник на 8800 Arte ще се замисля сериозно дали да не забравя за някои от предимствата на смартфона! С това тук, просто няма начин!
  bibo35
 • Едните мразят новите нокии, другите ги обичат. Но никой не е безразличен. Браво, това е успехът!
  tzincbg
 • Последните години имаше тотален застой по отношение на хардуера на телефоните с копчета. Сега със Snapdragon 205 се вкарват новите технологии като VoLTE, VoWIFI, GPS и др., които дават нов живот на класическите телефони. Жалко, само че се спряха на този модел с излизащия капак, неудобно и крехко. Всъщност, ако се свали по някакъв начин едва ли ще загуби функционалност. Гледам, че си има бутоните за започване и приключване на разговор. В Индия други производители заложиха на класическия дизайн - JioPhone, Micromax Bharat 1. Но все пак важното е, че се започна възраждането на класическия телефон
  tokamak
 • Даже според мен добре им се получи.. Има невероятно огромна нужда за прости телефони на пазара, това не го осъзнавате, защото почти всички от вас имат смартфони (да не кажа всички), но всеки ден получаваме десетки обаждания в офиса за хора, които си търсят старите телефони и дали не мога да им ги намеря.. Даже се молят, искат капаро да дават, да предплащат.. Ще има пазар със сигурност :)
  mishobehar
 • Лош избор на дизайна. Телефон с копчета днес се търси заради дълъж живот на батерията и простота на работата. Основно пенсионери, хора търсещи бюджетен телефон, бачкатори, пребиваващи в екстремни условия. Въпросната Нокия е имиджов телефон, но за далечната 1999г. Днес няма как с малкото екранче да спечелят този таргет, колкото и да разчитат на носталгията.
  tokamak
 • Понеже в статията не е спомената цената - 79 евро/ $97.
  tzincbg
 • Чакам 8910i да извадят в съвременен вариант , ще е интересно ! Още ми е вкъщи и работи! Даже го ползвам от време на време ! Класиката не остарява!
  ilchev_n