Нови рендери показват изрязаните дисплеи на Huawei P20 и P20 Plus

До официалната премиера на Huawei P20 има повече от месец, но междувременно продължаваме да разбираме повече детайли за устройствата в серията. Преди дни едно от тях се появи в сайта на китайската агенция TENAA, което ни осигури ясен поглед към неговия дизайн, но не разкри дали ще предложи изрязан дисплей, както твърдяха слуховете. Нови снимки от Китай може би вече слагат край на съмненията дали устройството ще последва примера на iPhone X. Те идват от китайската социална мрежа Weibo и приличат на официални рендери за пресата на Huawei P20 и P20 Plus.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Изрязаната горна част на екрана е ясно видима, а освен това под дисплея на P20 се забелязва сензор за отпечатъци. Такъв липсва при по-голямото устройство и вероятно той е поставен върху задния панел. Разлика се забелязва и в конфигурацията на бутоните за контрол на звука. Според друга информация от Китай P20 Plus ще осигури FHD+ дисплей с диагонал около 6”, чипсет Kirin 970, 6/8GB RAM, 128/256GB и батерия с капацитет 4000 mAh.

По отношение на камерата се посочва, че само в Plus версията ще е тройна, като ще комбинира 12МР цветен, 16МР монохромен и 16МР сензор с телефото оптика. Споменават се още бленда f/1.8 и оптична стабилизация, но не е ясно за кои сензори се отнася това. За P20 се говори, че ще има същия дисплей 4/64 GB памет и батерия с капацитет 3320 mAh. Очакванията са топ версията на P20 Plus с 8GB RAM и 256GB памет да струва 5899 юана в Китай (760 евро).

Източник: GSM Arena